ACTORUL DIN GENERAȚIA DE AUR CARE A MURIT LA DOAR 43 DE ANI. A FĂCUT ROLURI MEMORABILE, DAR O BOALĂ TERIBILĂ L-A RĂPUS

Dinu Manolache este actorul care a plecat la cele veșnice mult prea devreme. A rămas în memoria publicului datorită rolurilor memoriabile pe care le-a avut pe scena teatrului românesc. Viața i-a fost curmată de o boală cruntă. 

În anul 1998, la doar 43 de ani, Dinu Manolache a ieșit de pe scena vieții, însă nu înainte de a se asigura că va rămâne veșnic în memoria publicului. A jucat alături de actorii generației de aur printre care Mitică Popescu, Dana Dogaru, Coca Andronescu, Ileana Stana Ionescu, Dem Rădulescu, Tamara Buciuceanu și Mircea Diaconu.

Cu un debut fulminant în televiziune, în anul 1983, în solul servitorului Fabrizio din producția ”Hagița”, Dinu Manolache a început o carieră ce avea să-l propulseze în producții memorabile precum Titanic Vals de Tudor Mușătescu, alături de Tamara Buciuceanu, Dorina Lazăr, Mihai Constantin, Dem Rădulescu și Cesonia Postelnicu, dar producția ”Campioana” de Elisabeta Bostan și ”Lumini și umbre”, în regia căruia a interpretat alături de Gina Patrichi, Adrian Pintea și Gheorghe Dinică.

Dinu Manolache a murit la 43 de ani după o luptă grea cu o boală grea

Dinu Manolache s-a stins din viață pe data de 3 septembrie 1998 la București după o luptă grea cu cancertul. A lăsat în urmă o soție și o fetiță, Ilinca fiind copia fidelă a tatălui ei. După trecerea în neființă, cariera actorului Dinu Manolache a fost înobilată cu o stea pe „Aleea Celebrităților” din Piața Timpului (Cocor) și Placheta Orașului București, în semn de recunoaștere și prețuire pentru întreaga sa activitate în domeniul teatrului și filmului. Actorul este îngropat în Cimitriul Belu ortodox, pe Aleea Artiștilor.

În cadrul unui interviu acordat în urmă cu ceva timp, soția actorului, Rodica Negrea, a memorat primii fiori ai dragostei, clipele în care și-a cunoscut jumătatea, dar și momentele în care a știut că el este alesul vieții ei. Împărtășeau aceeași pasiune: teatrul, pasiune ce avea să-i unească până la finalul vieții și dincolo de ea.

”Ne-am cunoscut în facultate, ne-am iubit, ne-am luat, am fost fericiţi. A fost! Ilinca este cel mai frumos dar de la Dumnezeu. A moştenit foarte multe de la tatăl ei. Cel mai frumos lucru pe care Ilinca îl are de la Dinu este felul în care trăieşte bucuria, bunătatea, râsul. Mă bucur că lumea o iubeşte aşa cum l-a iubit şi pe Dinu. A fost atât de bun şi de frumos, chiar şi în momentele în care vorbea despre sfârşitul pe care îl simţea. A plecat atât de repede dintre noi…”, a spus Rodica Negrea, potrivit Adevărul.ro.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *