Tartă de mere fără făină 😋

Ceva ce nu trebuie să ratezi este această delicioasă tartă de mere. Textura sa este unică, cu o ușoară aurire care pare crocantă. Dar este exact opusul, se desface cu doar o atingere ușoară a lingurii.

Pentru a-i da acea notă specială, înlocuim făina cu amidon de porumb. Acest ingredient, împreună cu alții, face din această tartă însoțitorul perfect pentru micul dejun și gustări.

Singurul lucru pe care îl voi cere este să ai un mixer electric, deoarece te va economisi foarte mult timp. De asemenea, vei avea nevoie de o tavă cu diametrul de 18-20 cm.

Având aceste lucruri în vedere, pentru această delicioasă tartă vei avea nevoie de:

Ingrediente:

 • 3 ouă (de preferință medii)
 • 250 g de iaurt natural (fără arome adăugate)
 • 120 g de zahăr
 • 2 mere
 • 55 g de amidon de porumb
 • 1 linguriță de praf de copt
 • Scorțișoară măcinată, după gust
 • 1 lămâie
 • Zahăr pudră, după gust (opțional, pentru decor)
 • Folie de aluminiu, cantitate suficientă

Important: asigură-te că toate ingredientele sunt la temperatura camerei.

Pregătire:

 1. Pentru a începe, spălăm și curățăm bine merele. Apoi le tăiem în bucăți mici și le punem într-un bol. Deasupra lor, turnăm sucul de la o lămâie și le lăsăm deoparte.
 2. Pe de altă parte, într-un alt bol, punem ouăle împreună cu zahărul. Aici este momentul în care folosim mixerul electric la viteză medie timp de aproximativ 5 minute (îl poți face și manual, amestecând energic timp de cel puțin 7 minute).
 3. În timp ce amestecăm, adăugăm iaurtul și continuăm să amestecăm timp de încă 2 minute. Apoi adăugăm amidonul de porumb și praful de copt și continuăm să amestecăm.
 4. Acum, adăugăm merele tăiate și un praf de scorțișoară. Amestecăm timp de câteva minute și lăsăm deoparte în timp ce pregătim tava.
 5. Căutăm tava pe care urmează să o folosim și o ungem bine cu unt și o presărăm cu făină pe toată suprafața și pe pereți. Turnăm toată compoziția din bol în tavă și acoperim tava cu folie de aluminiu.
 6. O introducem într-un cuptor preîncălzit la 180°C pentru 35 de minute. După trecerea timpului, scoatem folia de aluminiu și lăsăm să mai stea la cuptor încă 15-20 de minute.
 7. Când este gata, o scoatem din cuptor și așteptăm să se răcească timp de câteva minute. Când este rece la atingere, o putem scoate din tavă și presăra un pic de zahăr pudră pe suprafața tartei.

Și gata, acum trebuie doar să tăiem porțiile și să te bucuri de această delicioasă tartă de mere alături de familia sau prietenii tăi, însoțită de o cafea sau o infuzie bună.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *