5 lucruri pe care probabil nu le știai despre pipotele de pui

Poată că, de multe ori când gătim, oferim prioritate anumitor produse, mai ieftine sau mai scumpe, care arată mai bine…

Este posibil să evităm astfel produse foarte utile și benefice sănătății, precum pipotele sau inimile de pui…

În acest articol vei afla de ce este bine pentru sanatate sa consumi pipotele de pui.

Din prisma calităților, sunt asemănătoare cărnii.

De ce trebuie să mâncăm pipote de pui?

1. Sorbent natural

În medicina traditionala pipota ocupa un loc de cinste, pentru ca are proprietatea de a atrage în sine toxinele care cauzeaza intoxicatiile alimentare.

Adica, nu este doar un aliment, ci si un medicament, care spre deosebire de antibiotice nu omoara microflora stomacului si nu dauneaza sanatatii.

2. Stimulează creșterea la copii

Zincul este un element indispensabil pentru cresterea oaselor la copii, care poate fi gasit abil în pipote.

Iata de ce acestea sunt recomandate pentru copii. În plus, zincul întareste unghiile si parul.

3. Întinerește pielea

Continutul ridicat de proteine contribuie la accelerarea metabolismului, lucru care previne îmbatranirea si aparitia tumorilor.

În plus, seleniul din pipote este un element important pentru buna functionare a glandei tiroide si care mareste longevitatea.
Consumand pipote vei putea ramane mult timp tanara si sanatoasa.

4. Conține multe vitamine

Pipotele contin vitamina B9, cupru, magneziu, fosfor, potasiu si mangan.

Prin simplul consum al lor îti vei umple organismul cu vitamine si substante utile, lucru care va permite organismului tau sa functioneze perfect!

În plus, fierul din acest produs va ajuta persoanele care sufera de anemie.

5. Leac pentru rinichi

Putin stiu asta, însa stratul de pe pipote, care de obicei este înlaturat si aruncat, constituie un remediu pentru eliminarea pietrelor la rinichi.

Pentru aceasta acest strat se spala bine, se usuca si se consuma sub forma de praf.

Multi oameni nu stiu cum trebuie gatite corect pipotele. Daca pasarea este tanara

– 40 de minute de fierbere sunt suficiente, iar daca este batrana

– atunci va fi nevoie de 2 ore fierbere. Acest timp este necesar ca pipota sa-si piarda duritatea.

Atunci cand cumperi pipote, atrage atentia la aspectul lor.

Ele trebuie sa fie curate si sa luceasca.

Ele pot fi fierte, înabusite sau prajite cu sos barbeque si verdeata. Nu sunt doar gustoase, dar si sanatoase!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *