Studentul care programează roboți industriali și muncește la negru ca să poată studia: „Tata e șomer, mama lucrează cu 250 lei pe lună”

Studentul care programează roboți industriali și muncește la negru ca să poată studia: „Tata e șomer, mama lucrează cu 250 lei pe lună” :

 

Iurie Drumov (23 de ani) este student în anul III la Facultatea de Inginerie din Galaţi şi a venit din Republica Moldova ca să scape de sărăcie. Elev eminent şi sportiv de performanţă în Basarabia, tânărul este pasionat de robotică. El a reuşit să creeze un sistem de programare a roboţilor industriali şi să câştige un program de stagiatură la colosul siderurgic ArcelorMittal Galaţi.

Studentul din Republica Moldova Iurie Drumov (23 de ani), în anul III la Facultatea de Inginerie din Galaţi, specializarea Tehnologia Construcţiilor de Maşini, a creat, în cadrul Cercului Ştiintific de Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor organizat de profesorul Florin Bogdan Marin, o fabrică cu 30 de roboţi industriali, care se întinde pe 2 hectare. Programarea iniţială a roboţilor era să producă piese de tractor, dar ea poate fi oricând modificată pentru a realiza piese pentru alte utilaje. Iurie a creat sute de simulări pe calculator pentru a optimiza mişcările roboţilor, raza de acţiune şi productivitatea lor.
Un astfel de program presupune ca un robot să preia piesa şi să o pună pe un transportor, al doilea robot o secţionează, iar al treilea robot o găureşte.

Pe viitor, studentul s-a gândit să crescă complexitatea sarcinilor pe care le vor executa roboţii industriali, urmând să îi programeze pentru a crea piese şi a asambla motoare pentru autoturisme. Dar până atunci, Iurie Drumov are de depăşit un obstacol greu. „Eu muncesc ca să mă întreţin. Muncesc la negru.

Primesc 30, 40 de lei pe zi. Tata e şomer, mama lucrează cu 250 de lei pe lună şi nu au cum să-mi trimită bani pentru a mă întreţine la facultate“, ne explică studentul cu amărăciune.
Bursa de 270 de lei nu îi ajunge să-şi cumpere de mâncare pentru o lună de zile.

 

 

Pentru a supravieţui, este nevoit să muncească la negru, iar din acest motiv, nu reuşeşte să studieze aşa cum şi-ar dori.

Descarcă saci, cară pietre sau ciment, face orice ca să-şi asigure supravieţuirea şi să menţină viu visul de a deveni inginer şi a putea pe viitor să creeze şi să programeze roboţi industriali. A făcut acelaşi lucru şi când era elev la Constanţa. Nu i-a fost ruşine să fie hamal în port, pentru că ştie că munca nu a făcut rău nimănui. „Eu am venit în România pentru un trai mai bun.

Noi suntem fraţi, cei din Republica Moldova şi cei din România, şi eu am simţit mereu bunătatea celor de aici. Lucrez greu acum ca să câştig o pâine, dar merită“, trage concluzia studentul la Inginerie.

Cum a ajuns în România ?

Citește-i povestea pe  >>>>  Adevărul.ro  Afla aici >>> CLIC << 

MERITA DISTRIBUIT MAI DEPARTE !! O LECȚIE DE VIATA DIN VIEȚILE NOASTRE !!

Sursa by adevarul.ro

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *