Elena Merișoreanu Critică Întreruperea Recitalului Irinei Loghin La Iași: „Incident Jignitor În Folclorul Românesc”

Irina Loghin, un simbol al muzicii populare românești, a fost surprinsă într-un mod neplăcut în timpul unui recital la Iași, când o prezentatoare de la Radio România Iași a întrerupt-o pentru a face loc unui număr artistic pregătit de niște tineri talentați. Incidentul a stârnit nemulțumirea Elenei Merișoreanu, colega și prietena de lungă durată a Irinei Loghin, care s-a simțit indignată de situația dificilă prin care a trecut artista respectată. În ciuda unei cariere impresionante de aproape șase decenii, Irina Loghin a mărturisit că nu a mai întâmpinat o asemenea situație.

A precizat că, dacă ar fi fost pusă într-o situație similară, ar fi abordat-o altfel. Incidentul s-a petrecut în cadrul spectacolului omagial dedicat lui Ion Macovei pentru a marca 50 de ani de activitate muzicală, desfășurat la Sala Unirii-Cinema Victoria din Iași, pe data de 2 noiembrie. Momentul neașteptat a lăsat un sentiment neplăcut în sufletul Irinei Loghin, care a fost nevoită să își scurteze prestația și să privească publicul părăsind scena fără a-și finaliza programul artistic pregătit.

Ce spune Elena Merișoreanu Revoltată de acest incident, Elena Merișoreanu, o altă respectată interpretă de muzică populară și o apropiată a Irinei Loghin, a exprimat o indignare profundă. „Este incredibil, Irina Loghin reprezintă un etalon în folclorul românesc. Este inacceptabil să tratezi cu atâta lipsă de respect o artistă de talia ei, care, la venerabila vârstă de 84 de ani, a făcut efortul de a veni și a cânta. Nu am mai pomenit așa ceva în toată cariera mea”, a afirmat Merișoreanu.

Elena Merișoreanu a continuat, spunând că în situația dată, reacția ei ar fi fost mult mai aspră: „Să fim serioși, cred că o luam de gât și o puneam să plece. Dar Irina nu este genul care să se certe, este un suflet blând. Am fost împreună în turnee, am văzut-o în multe situații, dar niciodată nu a reacționat urât. Este o doamnă adevărată, cu o inimă mare, fără ură sau invidie – și pentru ce ar avea? Este un pilon al muzicii noastre tradiționale.”

„Artiste ca Irina Loghin, Sofia Vicoveanu, Maria Ciobanu sunt adevărate embleme culturale, modele de urmat, adevărate icoane în peisajul folcloric românesc. Un astfel de comportament față de ele este profund dezamăgitor și, sincer, jignitor, mai ales luând în considerare vârsta și prestigioasa carieră de zeci de ani a Irinei”, a concluzionat Merișoreanu în declarația sa pentru Playtech Știri.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *