O tehnică unică de înmulțire a pomilor de lămâi din tăieturi

O Tehnică Unică de Propagare a Pomilor de Lămâie din Tăieturi

Dacă ești interesat să-ți crești proprii pomi de lămâie din tăieturi, dar vrei o metodă fără probleme și unică, nu mai căuta! În acest articol, te vom ghida printr-o tehnică distinctivă care necesită o sticlă de plastic de 2 litri și câțiva pași simpli. Niciun proces complicat în grădinărit, doar o propagare eficientă și simplă a pomilor de lămâie.

Materiale Necesare:

 • O sticlă de plastic de 2 litri
 • Nisip sau un amestec de sol bine drenat
 • Tăieturi de lămâie (lungi de 6-8 inch)
 • Hormon de rădăcinare (opțional)
 • O lamă ascuțită sau foarfece
 • Benzine sau sfoară
 • O sticlă de stropit sau sticlă de pulverizare

Pași:

 1. Pregătește Tăieturile: Începe prin a alege tăieturi sănătoase de lămâie. Acestea ar trebui să aibă lungimea de aproximativ 6-8 inch și să aibă noduri. Opțional, folosește hormon de rădăcinare pentru a încuraja dezvoltarea rădăcinilor.
 2. Creează Deschideri cu Semnul Plus: Ia sticla de plastic de 2 litri și realizează deschideri în formă de semnul “+” pe fiecare parte. Aceste deschideri ar trebui să fie suficient de mari pentru a acomoda tăieturile de lămâie fără a cădea.
 3. Introdu Tăieturile: Introduce cu grijă tăieturile de lămâie în deschiderile în formă de “+” pe care le-ai creat. Asigură-te că sunt fixate în sticlă.
 4. Închide și Menține: Acoperă partea de sus a sticlei cu folie de plastic sau o pungă de plastic și fixeaz-o cu benzi de cauciuc sau sfoară. Această închidere va crea un efect de seră, ajutând la menținerea umidității în jurul tăieturilor. Așează sticla într-o zonă bine luminată cu lumină indirectă.
 5. Menține Umed: Este esențial să menții constant umede tăieturile și interiorul sticlei. Folosește o sticlă de stropit sau sticlă de pulverizare pentru a stropi regulat tăieturile. Acest lucru ajută la crearea condițiilor ideale pentru dezvoltarea rădăcinilor.
 6. Monitorizează Creșterea: În timp, verifică tăieturile pentru dezvoltarea rădăcinilor. Poți trage ușor de ele pentru a verifica rezistența, indicând că s-au format rădăcini.
 7. Transplantează: Odată ce tăieturile au dezvoltat rădăcini și s-au dezvoltat suficient, le poți transplanta în ghivece individuale sau direct în grădină, unde vor crește în pomi de lămâie viguroși.

Urmărind această tehnică unică, te poți bucura de satisfacția de a crește pomi de lămâie din tăieturi cu minim de probleme. Nu uita, răbdarea este cheia, deoarece poate dura câteva săptămâni până când vei observa progrese semnificative, dar rezultatele vor merita efortul. Propagare plăcută a pomilor de lămâie!

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *