Românul abandonat în Austria a fost ajutat de mii de oameni să ajungă acasă

Povestea unui român abandonat în Salzburg (Austria) a impresionat sute de mii de oameni. Niculae Gheorghe a rămas fără bani pe străzile din oraşul austriac şi, cu ochii în lacrimi, a cerut ajutor pentru a putea ajunge acasă, în Craiova.

Niculae Gheorghe a stat, timp de câteva zile, în frig, pe străzile din Salzburg, iar apelul său de ajutor s-a transformat într-o adevărat campanie de solidaritate între români pe Facebook.

Un român l-a întâlnit pe stradă pe bărbatul abandonat printre străini şi a postat un anunţ într-un grup de reţeaua de socializare.

În scurt timp, postarea a fost distribuită de peste 50.000 de oameni care au vrut să îl ajute pe bărbat într-un fel sau altul.

“Un român,se află de câteva zile în stradă,în #Salzburg! Poate este cineva prin zonă,să-i dea macar un ceai! plânge în hohote! Are ca bagaj o bicicletă,un cărucior de copiii și un troller(mai are ceva plase bagate în carucior,dar nu ar ocupa,mai mult loc), iar ca bani pt. transport are 60€! Vrea să ajungă în Craiova!”, a fost anunţul postat pe reţeaua de socializare.

Românul abandonat într-un oraş din Austria a lansat un apel de ajutor pe Facebook

În scurt timp, românii din diaspora s-au mobilizat, iar în numai câteva ore, Niculae Gheorghe a fost ajutat să ajungă acasă.

Seara trecută, bărbatul a fost preluat de un microbuz care ajunge la Craiova, iar bucuria de pe faţa românului s-a putut citi cu uşurinţă.

Mii de români s-au oferit să îl ajute cu transportul sau să îi ofere bani, astfel că totul s-a transformat într-o adevărată campanie pe Facebook.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *