Un Şofer Român De TIR Neplătit A Vândut Toată Marfa Din Camion, În Valoare De 50.000 De Euro, În Spania

Un şofer român de TIR neplătit a vândut toată marfa din camion, în valoare de 50.000 de euro, în Spania. Şoferul va fi judecat pe 17 octombrie şi riscă o condamnare la 4 ani de închisoare.

Românul, rezident în Benicarlo, care avea cazier judiciar, a lucrat ca şofer de camion pentru o firmă

spaniolă între 16 octombrie 2013 şi 15 martie 2014. Atunci a fost concediat, împreună cu toţi colegii săi, firma declarând falimentul.

Românul a fost concediat fără să fie plătit şi a ameninţat că va face orice să îşi recupereze salariile restante. Aşa că pe 18 martie a mers în poligonul industrial Ricular de Tarragona, acolo unde erau

parcate camioanele. Al lui era plin cu peste 11 tone, 27 de paleţi, de ţeavă din pvc. A urcat la volan şi a ieşit cu camionul încărcat pe poartă, fără ca cineva să îl oprească.

Şefii companiei l-au sunat şi i-au cerut să se întoarcă, dar românul le-a spus că va returna marfa şi camionul atunci când şi va primi salariul neplătit. Poliţia a găsit camionul pe N-340, la Benicarlo, după câteva ore, dar era gol.

Românul a spus că a vândut toată marfa, în valoare de 50.000 de euro. În momentul în care a furat camionul încărcat, şoferul român a umblat la dispozitivul GPS, pentru a nu mai putea fi localizat.

Poliţia nu a reuşit săd ea de urma ţevilor de PVC nici după 4 ani, iar acum şoferul e acuzat de furt, deturnare de bunuri şi şantaj. Procurorul a cerut un an şi jumătate de închisoare pentru el, dar

pedeapsa maximă poate fi de 4 ani. În plus, va trebui să plătească şi contravaloarea mărfii din camion, 50.000 de euro.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *