Decretul Regelui Arabiei Saudite a uimit toate țările, apoi întreaga planetă!

Astăzi vrem să vă relatăm modul în care conducătorul generos a decis să răsplătească locuitorii țării sale. Această istorie nu este o poveste sau încă o născocire a jurnaliștilor, ci realitatea.

Actualul rege al Arabiei Saudite, Salman ibn Abdul-Aziz al-Saud, a urcat pe tron ​​în ianuarie 2015 după moartea fratelui său drept. La câteva zile, el a emis un decret care a surprins nu numai locuitorii țării, dar și întreaga lume. În el se vorbește despre remunerarea funcționarilor publici, a pensionarilor și a studenților în sumă de două plăți lunare în valoare totală de 30 miliarde dolari.

Mai mult decât atât, în acest document se menționează despre scutirea a aproximativ 500.000 de cetățeni de amenzi bănești în valoare de peste 500.000 de riali saudiți (echivalentul a aproximativ 133.000 de dolari). În plus, noul conducător a hotărât să alunge din țară toți prizonierii străini cu interdicția ulterioară de a intra în regat, astfel deportarea le-a înlocuit închisoarea.

În același decret, regele nou alocă 20 de miliarde de dolari pentru construcția noilor structuri care vor asigura populația cu apă potabilă și energie electrică. Și asta nu e tot.

Salman ibn Abdul-Aziz al-Saud a alocat câte 10 milioane de riali tuturor cluburilor literare înregistrate în țară, precum și cluburilor din superliga campionatului de fotbal din Arabia Saudită, câte 5 milioane de riali echipelor din liga 1 și câte 2 milioane de riali saudiți celorlalte cluburi. Și acestea nu sunt ultimile plăți ale monarhului generos pentru populație. Regele a acordat, de asemenea, remunerări tuturor cetățenilor care beneficiază de ajutor social și persoanelor cu dizabilități.

Pe lângă aceasta, guvernatorul a emis un decret potrivit căruia Ministerul Protecției Sociale ar trebui să aloce 2 miliarde de riali tuturor organizațiilor de caritate înregistrate, 200 de milioane de riali către Asociația Cooperativelor de Solidaritate și 10 milioane de riali tuturor sindicatelor înregistrate.

Pare uimitor, dar conducătorul unei țări musulmane atât de stricte și canonice comunică cu cetățenii pe rețelele de socializare. Astfel, în contul său de Twitter, el făcut o postare unde îi cere lui Allah să-l ajute în a-și sluji țara și poporul.

Iată cuvintele publicate pe pagina regelui: “Nici o răsplată nu poate fi demnă de serviciile poporului meu”. Este de remarcat faptul că oamenii au reacționat imediat la această activitate a noului lider al țării: în 2 ore postarea regelui a fost distribuită de peste 175 000 de ori.

Apropo, datorită acestei postări, Salman a intrat imediat în topul utilizatorilor acestei rețele sociale. În doar 6 zile, 760 000 de utilizatori Twitter s-au abonat la pagina sa.

În prezent, contul regelui este urmărit de 1 milion 860 de mii de utilizatori. Trebuie să menționăm că Salman ibn Abdul-Aziz al-Saud este cel de-al șaptelea rege și până acum singurul conducător saudit care are un cont Twitter și primul carer se adresează în acest fel populației.

În ciuda neîncrederii multor oameni din întreaga lume determinată de generozitatea nemaiauzită a regelui, nu există motive de îndoială în sinceritatea deciziei noului conducător.

Salman ibn Abdul-Aziz al-Saud este fiul primului rege al Arabiei Saudite. El avea încrederea absolută a regelui Fahd și a fost consilierul său principal. Concomitent, a fost ministru al apărării și guvernator al provinciei Riyad.

Trebuie să vă spunem că aceste sarcini dificile i se dădeau viitorului rege destul de ușor, ceea ce vorbește despre rațiunea și capacitatea lui fără precedent de a planifica din timp. Mass-media a remarcat în repetate rânduri atitudinea diplomatică a domnitorului, precum și dorința și capacitatea sa de a rezolva orice problemă pașnic. Arabia Saudită a câștigat un apărător de încredere în persoana acestui nou conducător.

În general, regele Salman ibn Abdul-Aziz al-Saud declară public că va încerca să continue politica fratelui său răposat.

Ați dori un astfel de conducător ?

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *