Chifteluțe de POST perfecte

Chiftele de Vinete – Rețetă de post și pentru vegetarieni, vegani. Celiacii pot folosi făină de soia în locul făinii de grâu. Optim aperitiv pentru orice petrecere cu servire la bufet/self service.

Ingrediente:

  • 1 vânătă coaptă (pe foc, grătar sau aragaz)
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 1 linguriță de boia de ardei iute (opțional, dar indicat)
  • 1 linguriță de usturoi praf/deshidratat
  • 1 linguriță de piper negru
  • 2 linguri de fulgi de ovăz sau pesmet (pentru a absoarbe umiditatea)
  • 3-4 linguri de făină de grâu
  • 1-2 căni de ulei de floarea soarelui pentru prăjit (se pot face și la cuptor)
  • 1 linguriță de sare (după gust)

Depinde, dacă nu se pot modela se pune făină cât este necesară. Celiacii pot elimina fulgii de ovăz și făina, o pot înlocui cu făină de soia/năut.

Mod de preparare:

  1. Coace vânăta (cu tot cu coajă) la cuptor. După ce este coaptă, las-o să se răcească.
  2. Curăță și taie ceapa mărunt. Când vânăta s-a răcit, îndepărtează coaja și taie-o cu un cuțit.
  3. Pune vânăta coaptă și ceapa tăiată într-un lighean sau castron mare.
  4. Adaugă celelalte ingrediente: făina, mirodeniile, ceapa, sarea. Amestecă foarte bine și vezi dacă compoziția se leagă și poate fi modelată.
  5. Dacă nu se leagă, mai adaugă făină de grâu/soia până când se obține o consistență corespunzătoare.
  6. Modelează chiftelele sub forma dorită: rotunde, mici, plate, etc.
  7. Le poți prăji în ulei pe toate părțile timp de 4–5 minute sau le poți coace la cuptor, ceea ce poate necesita mai mult timp.
  8. Poftă bună!

Aceste chiftele de vinete sunt o delicioasă opțiune pentru cei care iubesc vinetele și sunt potrivite pentru persoanele care urmează o dietă vegetariană, vegană sau fără gluten. Pot fi servite ca aperitiv sau la bufeturile de self-service.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *