Pate de ciuperci-reteta de post
Ingrediente: 300 g ciuperci pleurotus sau champignon, 1 legatura de patrunjel verde,1 ceapa, 2 catei de usturoi, 80 g pesmet,30 ml ulei , sare si piper dupa gust, 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare: Se spala patrunjelul si se toaca marunt.Intr-o tigaie care nu lipeste se pune la incins uleiul, se adauga patrunjelul tocat,ceapa curatata si tocata, usturoiul tocat.Se calesc la foc mic circa 5 minute,timp in care amestecam usor sa nu se arda ceapa. Ciupercile se spala,li se inlatura coditele, se scurg de apa, se desfac in fasiute si se pun la calit peste ceapa.Se adauga peste ele sare si piper,apoi se acopera cu un capac si se lasa la foc mic pana se rumenesc frumos.
Dupa ce s-au gatit si s-au rumenit se pune compozitia intr-un blender,se adauga pesmetul , uleiul de masline si se paseaza pana se obtine o pasta fina si omogena.
Se pune intr-un borcan si se pastreaza la rece pana la servire.
Va dorim pofta buna si spor la gatit!
Surse: