Cod portocaliu și cod galben de ninsori și viscol în România! Zonele afectate de avertizările ANM

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis cod portocaliu și cod galben de ninsori și vijelii.

Potrivit meteorologilor, avertizarea meteo cod galben de cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului este valabilă de mâine dimineață, ora 08:00, până duminică, ora 10:00.

În jumătatea estică a teritoriului și la munte vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25…35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei unde se va depune strat de zăpadă, local consistent. În Dobrogea și în Muntenia vor fi ploi și trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică (18/19 noiembrie), pe arii restrânse lapoviță și ninsoare.

Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului cu viteze de 55…65 km/h. În Subcarpații Moldovei și de Curbură, precum și la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60…80 km/h.

Pe parcursul zilei de duminică vântul va continua să aibă intensificări în sud-estul țării și la munte.

Cod portocaliu de viscol
Codul portocaliu de intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 m este valabil de sâmbătă, ora 14:00, până duminică, ora 10:00.

În intervalul menționat local în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80…110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Cod portocaliu de vânt puternic
O avertizare cod portocaliu de vânt puternic a fost emisă și p

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *