Prăjitura Napoleon, rapidă și fără coacere, poate fi preparată în doar 20 de minute. Detaliile rețetei le veți găsi în primul comentariu.

Ingrediente:

  • 500 ml de lapte
  • 2 pachete de budincă de vanilie
  • 2 linguri de zahăr
  • 50 g de unt
  • Zahăr pudră pentru decor
  • 17 biscuiți dreptunghiulari

Mod de preparare:

  1. Începeți prin a turna laptele într-o oală, păstrând aproximativ 50 ml deoparte. Adăugați două linguri de zahăr și aduceți amestecul la fierbere.
  2. Într-un bol separat, amestecați cele două pachete de praf de budincă cu laptele rezervat. Asigurați-vă că amestecul devine omogen, fără cocoloașe.
  3. Odată ce laptele din oală a început să fiarbă, adăugați amestecul de budincă în el și fierbeți, amestecând încontinuu, până când se îngroașă.
  4. Scoateți budinca fiartă din oală și lăsați-o să se răcească complet.
  5. Adăugați untul înmuiat în crema răcită și mixați ambele ingrediente până când obțineți un amestec omogen și cremos.
  6. Așezați un strat uniform de biscuiți într-o tavă dreptunghiulară sau o tavă de copt cu dimensiunile 20 x 14 cm și turnați amestecul de cremă deasupra lor.
  7. Nivelați suprafața și așezați al doilea strat de biscuiți peste cremă.
  8. Puneți prăjitura pregătită la frigider pentru aproximativ 1 oră pentru a se răci și întări.
  9. La final, presărați zahăr pudră peste suprafață, tăiați în porții și serviți.

Dacă doriți, puteți înmuia biscuiții în lapte pentru a-i face mai pufoși. Cu toate acestea, dacă le lăsați suficient timp la frigider, biscuiții se vor înmuia și vor deveni fragezi datorită cremei. Poftă bună!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *