Usturoiul la găini – Crește producția de ouă și accelerează dezvoltarea – Vezi în primul comentariu cum se folosește

Pentru cei care se întreabă despre beneficiile usturoiului în hrănirea păsărilor de curte, trebuie să ne gândim la efectele benefice pe care usturoiul le are asupra sănătății umane, ca un antibiotic natural. Este binecunoscut faptul că usturoiul este unul dintre cele mai puternice antibiotice, dar ceea ce poate fi mai puțin cunoscut este că acesta poate îmbunătăți sistemul imunitar și respirator. De asemenea, ține la distanță căpușele, păduchii și alte parazite.

Adăugat regulat în hrana animalelor, usturoiul poate contribui la reducerea mirosului de dejectii. În sezonul rece, este recomandat să fie inclus în alimentație, deoarece poate îmbunătăți circulația sanguină, crescând temperatura corpului și protejând astfel păsările de frig. În cazul găinilor care produc ouă, usturoiul are multiple beneficii, fiind eficient în:

Combaterea bacteriilor.
Combaterea virusurilor.
Prevenirea și tratarea infecțiilor.
Prevenirea și tratarea infestării cu viermi.
Stimularea producției de ouă.

Cum să hrăniți găinile cu usturoi? Această plantă poate fi introdusă în alimentația găinilor în mai multe moduri: În apă – Adăugați câțiva căței de usturoi zdrobiți în apa pe care o beau găinile. Nu uitați să schimbați apa la câteva zile. În furaj – Adăugați puțin praf de usturoi în hrana oferită păsărilor (nu mai mult de 2% din cantitatea totală de hrană).

Ca atare – Puteți oferi găinilor usturoi proaspăt, zdrobit sau tocat, într-un vas mic. Dacă doriți ca păsările să se obișnuiască cu gustul usturoiului, oferiți-le cantități mici încă de la o vârstă fragedă. Usturoiul are proprietăți antibacteriene, antivirale și antiparazitare, care pot ajuta la menținerea unei stări bune de sănătate a păsărilor. De asemenea, acesta poate stimula sistemul imunitar și poate îmbunătăți funcționarea sistemului respirator.

Un alt avantaj al usturoiului în hrana păsărilor este că poate reduce mirosul neplăcut al dejectiilor. Aceasta poate fi o problemă, în special în spațiile mici, și usturoiul poate ajuta la eliminarea sau reducerea acestui miros neplăcut.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *