Asa ceva sa faci De Sărbători: Toba la sticla – Reteta pentru crăciun si revelion
Pentru a prepara această delicatesă ai nevoie de următoarele ingrediente : 1/2 kg carne de porc
2 kg organe de porc ,1-2 foi dafin , o bucata mai mare sorici
o lingurita boabe piper ,o lingurita boabe ienibahar
o crenguta cimbru uscat ,2 cepe mai mari si sare
Mod de preparare:
- Spala bine carnea, organele si soriciul. Pentru gust, parleste putin soriciul.
- Pune la fiert, in apa cu putina sare, carnea si organele. Pune in apa si cepe intregi (bineinteles, curatate).
- Adauga in apa ienibaharul, piperul, cimbrul si dafinul. Indeparteaza spuma care se formeaza.
- Dupa vreo 2 ore de fiert la foc mic, scurge organele si carnea de zeama, marunteste-le si pune-le intr-o sticla de plastic (careia i-ai taiat partea de sus, cea cu capacul, in prealabil).
- Trece prin sita zeama din oala, toarn-o peste carnea din sticla si da la rece pana a doua zi si după dacă doriți să poftiți din bunătățile facute chiar de voi !
Noi vă dorim poftă bună să aveți !