Prajitura cu mere luata din caietul mamei – Se face rapid iar gustul iti va aduce aminte de copilarie

Lista de ingrediente:

Pentru blat:

– 1 plic de praf de copt
– 4 oua medii
– 2 cani de faina
– 1 cana de zahar
– 1 cana de iaurt
-9 linguri de ulei

Pentru umplutura:

-1 kilogram de mere
-3 linguri de ulei
-1 cana de zahar (aici depinde de gustul fiecaruia)
-3 linguri de gris
-1 lingurita de scortisoara (optional)

Extra:

O tava 25×35

Cum se prepara:

Pentru inceput pornim cuptorul, il setam la 190 de grade si lasam sa se incalzeasca.

Apoi intr-un bol, adaugam ouale si zaharul si batem pana cand se topeste zaharul.

Dupa ce s-a topit zaharul, turnam uleiul si faina, urmate de faina si praful de copt.

Amestecul obtinut, il impartim in 2 parti egale.

Prima parte o turnam in tava, o bagam in cuptor si lasam sa se coaca timp de aproximativ 10 minute.

In acest timp dam merele prin razatoare, dupa care le ccalim impreuna cu zaharul.

Dupa ce s-au calit, adaugam grisul si scortisoara (optional).

Scoatem tava din cuptor, turnam umplutura, nivelam si turnam a 2-a parte de aluat.

Bagam din nou la cuptor si lasam sa se coaca bine.

La final o presaram cu zahar pudra, o lasam sa se raceasca, o portionam si putem servi.

Pofta buna sa aveti!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *