Cornulețe fragede cu nucă și gem, după rețeta bunicii. O bunătate chiar și pentru post !
Sunt foarte fragede, incercati-le si voi daca va plac cornulețele.
Ai nevoie de următoarele ingrediente
1 cub de drojdie mic,1 ou,250 g untura,125 ml apa minerala,faina cat cuprinde ( aprox.500 g),coaja rasa de lamaie,zahar pudra , 1 praf de sare, gem de care doriti sau rahat, nuca de cocos si nuca maruntita.
Mod de preparare:
Se pune faina cernuta intr-un bol. Se adauga oul, untura amestecata cu apa minerala si cu drojdia ( un cub mic sau drojdie cat dimensiunea unei nuci),sarea si coaja de lamaie si se framanta putin, nu foarte mult.
Se lasa la dospit 1 ora la loc calduros, eu am pus aluatul in cuptorul cu microunde scos din priza si cu usa inchisa.
Dupa ce s-a dospit, se intind foi foarte subtiri, se taie si se umplu cu gem. Eu am amestecat gem de caise cu zahar, nuca pisata si nuca de cocos.
Se dau la cuptorul preincalzit pana cand se rumenesc usor.
Cand sunt gata, se dau prin zahar pudra.
Pofta buna!
Varianta de post:
Ingrediente
Aluat: 500 g faina, 7 g drojdie uscata, 250 ml ulei, 125 ml bors, 1 lingura zahar, un praf de sare,
Umplutura: rahat, dulceata, nuci, magiun)
Pentru finisat: 50 g zahar pudra vanilat
Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Intr-un bol, separat, amestecam uleiul, borsul, zaharul si sarea. Facem o gropita in mijlocul fainii si turnam amestecul lichid. Framantam pana obtinem un aluat omogen.
in functie de tipul de faina folosit mai adaugati, daca este necesar, putin bors daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca aluatul este prea moale
Lasam aluatul sa se odihneasca cca jumatate de ora, apoi il impartim in doua. Fiecare parte de aluat se intinde in foaie rotunda si subtire. Se taie sub forma de raze, la marimea dorita, in functie de cat de mici sau mari vreti sa faceti cornuletele.
Se pune la baza cate o bucatica de rahat (sau cate o lingurita de dulceata), apoi se ruleaza strans catre varf.
Cornuletele se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20-30 minute, pana cornuletele se rumenesc usor.
Cat sunt inca fierbinti se tavalesc prin zahar pudra vanilat, se aseaza pe un gratar si se lasa la racit.
Aceste cornulete fragede cu bors sunt grozave, nici nu zici ca sunt de post.
Sursa:suntgospodina.com