Chec de casă cu nucă și banane

Ingrediente:

  1. 200 de grame făină
  2. 60 mililitri ulei
  3. 4 banane maturizate
  4. 100 grame de zahăr
  5. 100 g nucă tocată cu cuțitul
  6. esență de vanilie
  7. un praf de sare
  8. Un praf de copt
  9. 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

Metoda de pregătire:

Cu o furculiță, pisăm bananele într-un bol. Apoi, adăugăm uleiul și esența de vanilie și amestecăm totul bine.

Într-un alt bol, amestecăm făina, zahărul, praful de copt, sarea și bicarbonatul bine. Adăugați ingredientele umede la cele uscate și apoi adăugați nucile tocate.

Tapetăm o tavă de chec cu hârtie de copt (sau cu ulei și făină) și punem compoziția în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ cincizeci de minute sau până când checul trece testul cu scobitoarea și se rumenește frumos.

Salutări! O zi minunată!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *