Prajitura Gabriela

Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Prăjitura cu nucă și cremă de lămâie, o rețetă care îmbină savoarea bogată a nucilor cu răcorirea acră a lămâii, este un desert ideal pentru orice ocazie. Iată cum să prepari această delicioasă prăjitură acasă:

Ingrediente pentru blat:

10 albușuri de ou
400 grame zahăr
300 grame nucă măcinată
8 lingurițe făină
Ingrediente pentru cremă:

10 gălbenușuri
2 lămâi (coaja rasă și sucul)
4 linguri făină
1 esență vanilie
400 grame unt (temperatura camerei)
400 ml lapte
1 praf de sare
200 grame zahăr
Prepararea blatului:

Încălziți cuptorul la 180°C.

Într-un bol, bateți 5 albușuri cu 200 grame zahăr până când devin spumoase. Adăugați treptat 150 grame nucă măcinată și amestecați ușor.

Turnați jumătate din amestec într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți pentru aproximativ 25 de minute sau până când blatul devine ferm și aurit.

Repetați cu restul ingredientelor pentru a pregăti a doua foaie de blat.

Prepararea cremei:

Într-o cratiță, amestecați gălbenușurile cu zahărul, făina, laptele și sarea. Gătiți pe baie de aburi, amestecând continuu până când compoziția se îngroașă.
Lăsați crema să se răcească.
Într-un alt bol, frecați untul până devine spumos și adăugați coaja rasă și sucul celor două lămâi.
Combinați amestecul de unt cu crema răcită și mixați până când devine omogenă.
Asamblarea prăjiturii:

Ungeți una dintre foile de blat cu jumătate din crema de lămâie.
Așezați a doua foaie de blat peste crema și întindeți restul cremei uniform pe suprafața acesteia.
Lăsați prăjitura la frigider pentru cel puțin 24 de ore pentru ca aromele să se îmbine bine.
Serviți această prăjitură deosebită ca desert într-o zi specială sau pur și simplu pentru a vă răsfăța familia și prietenii. Vă garantăm că va fi o încântare pentru papilele gustative ale tuturor! Poftă bună!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *