Elevii români câștigă cea mai prestigioasă medalie de aur la Olimpiada Genius din New York

Elevii romani sunt printre cei mai buni din lume iar acest lucru se vede de fiecare data cand participa la un concurs international. Indiferent de materie elevii nostri reusesc sa se faca remarcați sau chair sa castige aceste olimpiade. Acestia merita sa aibe un viitor stralucit si sa aibe parte de cele mai bune studii. Insa chiar si cu sistemul educational atat de criticat din Romania elevii nostri sunt extrem de buni si apreciati. Este adevarat ca este si meritul parintilor care au grija ca acesti copii sa invete si sa faca tot ce este nevoie pentru a ajunge oameni in viata.

Un concurs dedicat problemelor de mediu a adunat studenți din întreaga lume. Studenții români Andrei Gabriel Preda, Victor Suciu și Alexandru Turcanu de la Liceul Internațional de Informatică din București au câștigat medaliile de aur la categoria robotică a concursului. Medaliile de bronz au fost asigurate de Raffaelli Ionut Bogdan Ispas și Alexandru Iulian Mocanu la categoria Știință. Studenții au fost antrenați de profesorul Faith Akay.

Concursul a avut loc între 11 și 16 iunie la New York. Peste 1200 de studenți din 73 de țări au participat. Concursul a găzduit cinci discipline generale care s-au axat pe mediu. Olimpiada Genius a avut mai multe categorii, cum ar fi Genius Robotics și o competiție care a inclus drone. De asemenea, elevii își pot publica studiile în Jurnalul Internațional al Liceului de Cercetare și pot participa la programele SAT și ESL pentru studenți.

Speram ca acesti tineri sa nu isi doreasca sa plece din tara si sa faca aici ce este mai bine si astfel sa ne ajute pe toti sa iesim din asa zisa criza in care ne aflam. Pana atunci insa nu le dorim decat mult succes in contiunare si sa auzim cat mai des de reusitele lor pe plan mondial.

Ne mândrim să avem astfel de români care fac parte din neamul nostru românesc cu toate că multe țări mai ales din Europa ne-au jignit si încă ne mai jignesc că noi am fi vreo colonie sau neam de traistă !

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *