Elevii din Timișoara merg la o competiție NASA pe banii lor. Statul român îi premiază pe foștii pușcăriași cu mii de euro

Elevii unui liceu din Timișoara s-au calificat pentru al treilea an la rând în finala unei competiții internaționale organizate de NASA și M.I.T. Este vorba despre tinerii de la liceul Grigore Moisil. Ei sunt invitați la concursul de robotică de prestigiu „Zero Robotics”, de la Boston.

Totuși, plecare echipei de elevi români este sub semnul întrebării pentru că autoritățile statului nu finanțează acest concurs, aşa că tinerii fac rost de fonduri din donaţii. Au nevoie de cel puţin 15 mii de euro, bani pentru transport, cazare și mâncare. Trebuie să se grăbească deoarece finala este la sfârşitul acestei luni.

Sebastian Maleș, finalist „Zero Robotics”: E o situație puțin incomodă, e competiție foarte mare și organizată de niște asociații extrem de mari, de mulți ani. Dar facem tot posibilul să ajungem în finală și să reușim să ne vedem codul cum rulează live pe stația internațională.

Sergiu Popescu, finalist „Zero Robotics”: Este o atmosferă foarte competitivă fiindcă acolo sunt unii dintre cei mai deștepți elevi, acum studenți din întreaga lume.

Cătălin Mihai Țiu, finalist „Zero Robotics”: Am strâns suma de 7 mii de euro și am avea nevoie de cel puțin încă pe atât pentru a strânge toți banii de care avem nevoie pentru bilete, cazare și mâncare.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *