Andreea lucra ca stewardesa în Orient atunci când a fost remarcata de familia regala a Emiratelor Arabe

Andreea Ștefănescu este o româncă norocoasă, care a ajuns, prin prisma unui pariu pierdut cu colegii de muncă, stewardesă la o companie aeriană din Orientul Mijlociu.

De atunci, viața ei s-a schimbat și între timp a devenit stewardesa familiei regale din Emiratele Arabe.

Andreea Ștefănescu (31 de ani) lucra ca webdesigner în București, când a pus un pariu cu colegii ei de muncă! Mai exact, a fost o provocare lansată de băieți să se ducă la interviul de recrutare al unei companii aeriene din Orientul Mijlociu.

Andreea a luat trenul până la Belgrad pentru un interviu la o companie aeriană, a fost acceptată, iar după nici o lună avea deja primul zbor spre Dubai, ca însoțitoare de zbor:

„Eu n-am visat să fiu stewardesă. Am ajuns în meseria asta dintr-un pariu și m-am îndrăgostit de ea.

Am călătorit în 89 de țări și în general oamenii se duc să vadă locurile, obiectivele turistice, eu am preferat să privesc oamenii.

Întotdeauna mă duceam în locurile unde localnicii mâncau, am vrut să văd cât mai mult din felul cum își trăiesc viața, cum gândesc, ce ritualuri au și, cu fiecare destinație nouă, eram și mai fascinată de acest domeniu”, le-a povestit Andreea jurnaliștilor de la Libertatea.

Andreea a fost recrutată de aviația privată și a lucrat șase ani pentru familia regală din Emiratele Arabe.

„Probabil puțini știu că înainte de fiecare zbor primim un profil al pasagerului VIP, cel care este, în general, proprietarul avionului privat cu care zburăm.

Înainte să încep să zbor am avut training. Trainerul din Elveția ne-a întrebat: care credeți că este șeful vostru? Iar noi am răspuns: șeful avionului. Și trainerul ne-a zis: greșit, o să vă pierdeți toate jobul fiindcă voi credeți asta.

Șeful vostru este soția șefului avionului, dacă nu vă înțelegeți bine cu ea, sigur vă pierdeți jobul. Problema era cum o identificăm pe soția șefului avionului.

În șase ani de aviație și în peste 500 de zboruri, n-am dat niciodată greș în a o identifica. Pentru că femeia respectivă avea o asemenea prezență în momentul în care intra în avion, care mă fascina.

Nu era vorba de brandurile pe care le purta, pentru că niciodată nu venea plină de genți sau bijuterii, era pur și simplu ce emana în momentul în care pășea în avion. Asta m-a fascinat și m-a făcut să aflu mai multe”, povestește Andreea. Pasagerii avionului regal erau atât de importanți, încât comportamentul stewardeselor trebuia să fie pe măsură!

Trebuie să știi să asculți și să nu își impui propriile opinii, să conferi călătorilor securitate și confort, iar pentru acest lucru, Andreea a urmat cursuri de specialitate – a urmat un MBA în International Hospitality, apoi a primit primul certificat de trainer în etichetă și protocol de la English Manner, o școală aflată sub patronajul

Casei Regale a Angliei, apoi a trecut pe la The Protocol School of Washington și ulterior, a fost acceptată la Institut Villa Pierrefeu.

Andreea Ștefănescu a urmat școala unde s-a pregătit și Lady Diana pentru viața de prințesă!

Institutul Villa Pierrefeu din Montreux este ultima școală de maniere din Elveția absolvită de ea. Acolo ajung doar femeile din casele regale sau soții de diplomați pentru a se pregăti în protocol și etichetă.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *