Pensie internațională 2019 – Cum iei pensia dacă ai lucrat în străinătate și ce trebuie să știi

Știai de acest truc? Pune drojdie în pământul de la flori: este cel mai eficient îngrășământ natural pe care l-ai încercat vreodată – Plantele din casă și din curte au nevoie de o îngrijire atentă pentru a crește frumos și a rezista de-a lungul anilor, în fața schimbărilor de temperatură.

Așadar, pe lângă apă, florile tale mai au nevoie și de îngrășământ. Este foarte important să folosești îngrășământ, mai ales în perioada de vegetație și de înflorire.

În comerț se găsesc o mulțime de tipuri de îngrășământ, însă acestea sunt de multe ori chimice, dar și costisitoare și ineficiente. Există însă o variantă naturală și mult mai eficientă decât orice îngrășământ pe care l-ai cumpăra de pe piață – este vorba despre drojdia naturală. Drojdia, cel mai eficient îngrășământ natural pentru plante.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente: 10 g de drojdie / 1 lingură de zahăr / 1 litru de apă caldă. Cum se prepară? Drojdia se pune în puțină apă, apoi se adaugă zahărul și se amestecă bine. După care se lasă să stea timp de două ore. După ce a trecut acest timp, soluția se diluează într-un litru de apă caldă.

Cu acest îngrășământ, udă plantele o dată pe lună în perioada sezonului rece, toamnă-iarnă, și o dată la zece zile în perioada primăvară-vară. Rezultatele nu vor întârzia să apară. Drojdia conține fitohormoni, vitaminele din grupul B și auxine, potrivit secretele.com. Aceste componente ajută la divizarea celulelor și creșterea plantei. Acest îngrășământ simplu este folosit chiar și de florarii profesioniști. La primăvară, florile tale vor arăta excelent.

Sfaturi pentru îngrijirea florilor de interior
Dacă dorești îngrășăminte ieftine și ecologice pentru florile tale, atunci se pot obține cu ușurință din deșeuri menajere:

Florile de interior se îngrașă cu apa rezultată de la spălarea cărnii și a peștelui. Trebuie să o strecurați foarte bine, să îndepărtați eventualele bucățele de carne care pot putrezi și mirosi urât. Apa rămasă de la cartofii fierți este foarte hrănitoare pentru flori. Turnată în ghivecele cu flori, ține loc de îngrășământ. Florile de interior prefera cafeaua. Ele cresc mai repede și devin mai puternice dacă puneți zaț de cafea în apa de stropit. Un cubuleț mic de drojdie uscată pus în apa cu care se udă florile din ghivece le face pe acestea să crească repede și viguros.

Macerarea urzicilor în apă reprezintă un îngrășământ natural ideal. Lăsați urzicile câteva zile într-un vas, până ajung în stare de descompunere, apoi folosiți maceratul pentru a uda florile (pulverizat pe frunze, acest macerat de urzici alungă și puricii). Cojile de banane tăiate mărunt și înfipte în pământ reprezintă un îngrășământ ideal pentru florile din ghivece. Nu folosiți ghivece prea mari. Acestea contribuie la dezvoltarea exagerată a frunzelor în loc să ajute la creșterea florilor. Pentru ca pământul din ghivece să nu mai mucegăiască, puneți deasupra puțin nisip. Pentru a scăpa de viermii din ghivecele cu flori, pune câteva felii de cartofi cruzi. Aceștia vor ieși singuri la suprafață și îi puteți elimina. Pulverizarea cu apă a plantelor expuse direct la soare le poate provoca acestora opăriri și chiar arsuri.

Dacă aveți apă foarte dură, calcaroasă o puteți combina cu oțet de vin. Puneți câteva picături în vasul de stropit (o lingură la un litru de apă). Curățați periodic florile ofilite – doar așa le veți ajuta să se dezvolte frumos. Plantele de apartament cu frunze mari (de exemplu, ficușii) trebuie curățate cu bere. Înmuiați o cârpă moale în bere, apoi ștergeți fiecare frunză în parte. Acestea vor străluci de frumusețe. Frunzele de ficus cresc sănătos și frumos dacă se spală cu un tampon îmbibat în lapte călduț amestecat cu apă în proporții egale. Un ghiveci cu busuioc verde în cameră alunga insectele, liniștește nervii și aduce un somn liniștit. Unele plante (crăciunițe, gardenii, floarea de ceară) nu înfloresc dacă le schimbăm mereu locul.

Plantele cu lăstari foarte lungi, cu frunze decolorate și fără flori ne arată că sunt nemulțumite de locul unde le-ați pus. Violeta de cameră trebuie udată doar dimineața, cu apă la temperatura camerei, fără a-i stropi frunzele. Gladiolele stropite cu limonadă cresc mai repede și fac flori mai multe. Dacă înlături puii care s-au format în jurul aloei vera, vei da posibilitate plantei să-și îndrepte toată energia spre mugurii florali și să înflorească mai repede. Puricii florilor de interior dispar dacă stropim frunzele cu tutunul dintr-o țigară pus în apă călduță. Această activitate se repetă după 12 ore. Pentru a scăpa de purici, mai puteți băga în pământul din ghiveciul cu flori doi căței de usturoi.

Sursă sfaturi: sfatnaturist.ro

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *