Tractorul nostru se întoarce! Primul tractor 100% românesc din ultimii 15 ani cucerește Europa! Și ce ieftin este

Tractorul 100 la sută românesc revine în forţă pe piaţă. IRUM Reghin a fabricat primul utilaj greu de acest gen din ultimii 15 ani.

Construcţia tractorului agricol TAGRO, primul tractor românesc produs după 10 ani, a presupus o investiţie de peste 4 mil. euro şi o echipă de 50 de ingineri români.

Construcţia tractorului agricol TAGRO, primul tractor românesc produs după 10 ani, a presupus o investiţie de peste 4 mil. euro şi o echipă de 50 de ingineri români. Producţia acestuia în serie va începe în aprilie 2019 şi reprezentanţii companiei IRUM Reghin, constructorul tractorului, se aşteaptă ca în primul an să producă şi să vândă 200 de tractoare, informează Ziarul Financiar.

„Dacă pe zona forestieră am reuşit să ne consolidăm poziţia pe piaţa europeană, sperăm ca astăzi să fie un început în legătură cu ceea ce înseamnă câştigarea unei poziţii şi în zona utilajelor agricole. Am hotărât să intrăm şi pe zona agricolă, din dorinţa de a completa portofoliul de produse si de a dezvolta afacerea IRUM”, a spus Mircea Olteanu, directorul general IRUM, în cadrul evenimentului de lansare a tractorului agricol.

Acest tractor este fabricat cu gândul de a fi comercializat pentru în rândul fermelor mici și mijlocii. Acest „gigant” are dotări la care tractoarele din anii ’60-’70 doar visau: comenzi prin radio și aer condiționat. Prețul de pornire pentru un astfel de tractor agricol va fi de 34.500 de euro, informează digi24.

Producția în serie va începe în aprilie 2019, iar conducerea IRUM Reghin estimează că în primul an vor fi produse și vândute 200 de tractoare, în 2020 va fi depășit pragul de 300 de tractoare TAGRO, iar în 2021 vor urma alte 500 de tractoare TAGRO.

Preţul tractorului va fi între 34.500 34.950 de euro şi este destinat în principal fermelor mici şi mijlocii. Acesta va fi vândut atât pe piaţa externă, cât şi pe piaţa internă. Tractorul va dispune de un motor Fiat Power Train cu capacitate cilindrică de 3.387 centrimetri cubi, ce dezvoltă 102 cai putere şi un cuplu maxim de 430 Nm, la 1.400 rpm. Sistemul de tracţiune este 4×4.

În România se vând anual 2.500 de tractoarea noi, iar în prezent, IRUM Reghin vinde 500 din acestea, având o cotă de piaţă de 20%. Acţionaru companiei IRUM Reghin este grupul de firme Maviprod controlat de familia Olteanu, cu afaceri de 40 de mil. de euro anul trecut şi peste 600 de angajaţi.

Cum arată primul tractor 100 la sută românesc din ultimii 15 ani:

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *