Cum A Aflat Mădălin Ionescu Că Fiul Său Are Hemipareză. „Am Văzut Doar Două Creiere Ca Ale Lui Filip, La Einstein Și La Oppenheimer”

În timpul participării sale în emisiunea lui Mihai Ghiță, Mădălin Ionescu a discutat despre afecțiunea cu care se confruntă fiul său. Filip a primit diagnosticul de hemipareză, o afecțiune neurologică care nu poate fi vindecată. Prezentatorul TV a aflat această veste devastatoare când și-a cerut doar un an și a căutat sfatul unor medici renumiți din România și din străinătate.

Mădălin Ionescu are doi copii, Filip și Ștefania, din căsnicia sa cu Mihaela Coșerariu. La vârsta de doar două luni, fiul său a contractat varicelă, iar absența vaccinului sau a unui tratament adecvat a avut consecințe grave asupra sănătății sale. Filip a fost diagnosticat cu hemipareză, o afecțiune care provoacă probleme neurologice severe. În cadrul emisiunii „În Oglindă”, Mădălin Ionescu și-a deschis inima și a povestit despre debutul bolii fiului său, precum și despre sfaturile primite de la medici.

Cum a aflat Mădălin Ionescu că fiul său are hemipareză

Mădălin Ionescu a observat problemele de sănătate ale fiului său când acesta avea un an. Prezentatorul TV l-a însoțit pe Filip medicul neurolog renumit, Vlad Ciurea, care a confirmat că a avut loc un incident de natură virală.

„Atunci nu mi-am dat seama. Din păcate a făcut varicelă de la sora lui și a făcut o formă foarte dură, țin minte că nu avea loc nici măcar pe limbă un loc liber, fără bube. Așa s-a întâmplat. Acest virus i-a prăjit, i-a ars anumite circuite neuronale, centrii vorbirii, spre exemplu, sunt foarte afectați, d-aia Filip nici nu vorbește, vorbește mai mult din gât. În acel moment nu mi-am dat seama care sunt efectele.

Abia în jurul vârstei de un an am realizat că sunt niște probleme pentru încă nu mergea și l-am dus la celebrul neurochirurg Vlad Ciurea, care mi-a confirmat că a avut loc un incident de natură virală, în România nu se făcea vaccinul împotriva varicelei, acum se face, însă de la un an, deci nici atunci nu m-ar fi ajutat’, a spus prezentatorul TV în emisiunea lui Mihai Ghiță.

Ce i-au spus medicii din Germania lui Mădălin Ionescu

Mădălin Ionescu a decis să călătorească în străinătate cu fiul său, în speranța de a găsi un tratament pentru boala de care acesta suferă. La o clinică din Germania, medicii i-au comunicat că singura șansă de vindecare pentru Filip ar fi o minune și i-au sfătuit să plece din România, unde nu există suficiente facilități pentru persoane cu dizabilități.

„Dacă se făcea vaccinul probabil nu mai făcea Ștefania (n. red fiica lui cea mare), și atunci soarta lui Filip ar fi fost alta. Mi-a zis (n. red neurochirurgul) că toată viața vor fi niște probleme, se poate întâmpla o minune. M-am dus cu el peste tot, inclusiv în Germania, unde nu o să uit niciodată ce mi-a spus șefa clinicii de acolo: „Am văzut doar două creiere ca ale lui Filip, la Einstein și la Oppenheimer. Dacă aveți noroc, el într-o zi va fi o minune de om și se va trezi peste noapte din această stare, dar oricum va trebui să munciți tot timpul pentru el.

Sfatul meu e să vă mutați din România’. Pentru că în România nu sunt condiții necesare ca un copil cu dizabilități din spectrul lui- el nu e autist, are doar niște elemente din spectrul autismului- să-și revină’, a spus Mădălin Ionescu, despre fiul său care are hemipareză.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *