Românul umilit şi forţat să lucreze fără odihnă de către angajatorul său din Danemarca a câştigat în instanţă daune morale enorme

Un roman a muncit o perioada de mai multe luni in Danemarca fara ca angajatorul sa ii ofere măcar o zi libera, dar a reusit sa isi faca dreptate in instanta.

O asociatie de acolo l-a ajutat sa castige in Tribunal daune in valoare de 115.000 de euro.
Barbatul a lucrat atat de mult la un restaurant, incat s-a imbolnavit si a fost internat in spital. El a povestit ca era obligat de patron sa munceasca mult, plus ca era supus si unui tratament umilitor si asta pentru un slariu de nimic.
Danut a plecat in urma cu doi ani din Iasi si s-a angajat intr-un restaurant din Danemarca intr-un orasel situat la 20 de kilometri de orasul Aalborg. I-a fost promisa o mie de euro pe luna, cazare si doua mese gratuit, dar nu se astepta sa fie umilit, dupa cum relateaza stirilekanald.ro.

A fost obligat sa munceasca in fiecare zi, iar tratamentul la care il supunea patronul chinez era unul inuman. „Din cauza lor puteam sa mor in perioada respectiva. Am avut o infectie in sange si doctorii mi-au localizat-o foarte greu. Am fost operat de doua ori”, a povestit acesta, noteaza cei de la ProTV.ro.

Pana la urma, o asociatie din Danemarca, l-a ajutat pe Danut sa castige in instanta daune morale din partea angajatorului, daune care s-au situat la 115.00 de euro.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *