Prajitura de casa pe baza de iaurt – O reteta foarte simpla si gustoasa
Ingrediente:
- 4 ouă
- 350 de grame de iaurt grecesc
- 3 linguri de zahăr
- 3 linguri de amidon
- Zahăr pudră pentru decor
- 1 plic praf de copt pentru aluat
Mod de preparare:
- Începeți prin a separa albușurile de gălbenușuri.
- Turnați zahărul peste gălbenușuri și amestecați folosind un tel.
- Adăugați praful de copt și amidonul de porumb, apoi amestecați din nou.
- Incorporați iaurtul în compoziție, amestecând continuu cu un tel.
- Bateți albușurile până obțineți o spumă tare folosind un mixer. Apoi, încorporați-le ușor în compoziția de gălbenușuri.
- Amestecați cu grijă, fără a bate.
- Turnați masa rezultată într-o formă acoperită cu hârtie de copt și introduceți la cuptor pentru 30 de minute la 170 de grade Celsius.
- Presărați tortul cu zahăr pudră chiar înainte de servire.
- Savurați cu poftă!