Ca să-şi păstreze iubita, un tânăr din Alba i-a dat foc la casă, apoi a salvat-o din flăcări. Toată lumea l-a privit ca pe un erou

Un tânăr de 20 de ani, din Aiud, judeţul Alba, a născocit un plan, care, dacă i-ar fi reuşit, i-ar fi asigurat atât iubirea, cât şi recunoştinţa fetei care dorea să se despartă de el.
Tânărul i-a dat foc la casă iubitei sale, tot el intervenind apoi, ca erou salvator.

Iubirea fetei însemna totul pentru Sebastian , tânărul a încercat toate variantele pentru a o face pe fată să se întoarcă la el. A încercat să o convingă pe diferite căi, inclusiv stând de vorbă cu părinţii ei.

Nu a reuşit, aşa ca în minte i-a încolţit o idee deosebit de riscantă, care punea în pericol de moarte absolut toate persoanele implicate, inclusiv pe el.

Tânărul s-a gândit să o pună pe fată în pericol, ca apoi să o salveze

Pe fondul frustrării şi dezamăgirii legate de destrămarea relaţiei dintre cei doi, Sebastian a ales soluţia extrem de disperată, surprinzătoare şi periculoasă de a crea auspicii favorabile reluării relaţiei, prin incendierea parţială a locuinţei fostei sale prietene, pentru ca mai apoi să apară în ipostaza salvatorului fetei şi a familiei sale, prin anunţarea incendiului şi ajutorul dat în stingerea acestuia. Sebastian a încercat de mai multe ori să dea foc casei

Astfel, în timpul nopţii, Sebastian s-a deplasat la locuinţa persoanei vătămate şi, iniţial, a încercat să dea foc cu bricheta izolaţiei din polistiren de la colţul casei, însă izolaţia nu s-a aprins.

Văzând că nu a avut succes prin această modalitate, tânărul a luat o bucată de carton găsită pe stradă, i-a dat foc cu bricheta şi a introdus bucata de carton pe geamul de la stradă a locuinţei (care era deschis) cu intenţia să aprindă perdeaua de la geam, însă nici aceasta nu s-a aprins.

A dat foc la magazie, incendiul s-a extins imediat , dând dovadă de persistenţă în hotărârea luată, Sebastian a pătruns pe poarta neîncuiată în curtea locuinţei şi s-a deplasat la magazia ce se află în prelungirea locuinţei, a intrat în interior şi aici a dat foc cu bricheta unei bucăţi de burete care era agăţată de peretele casei, după care a părăsit magazia şi curtea casei.

Apoi, a aşteptat în stradă, iar când a observat că a izbucnit incendiul, a intrat în locuinţă şi i-a alertat pe toţi (cinci persoane), trezindu-i din somn.
Eroul tuturor, fata s-a întors la el, planul a funcţionat , fiul proprietarei locuinţei a scos de îndată din curte autoturismul BMW, ce se afla în apropierea magaziei aflată în flăcări şi care datorită efectului termic a fost degradat parţial în partea stângă faţă.

La scurt timp au venit pompierii care au stins incendiul, ce s-a extins cu repeziciune de la magazie la acoperişul casei, precum şi ambulanţa, ce a fost chemată la faţa locului datorită faptului că proprietarei i s-a făcut rău la observarea incendiului şi a consecinţelor sale.

Investigaţia pompierilor a scos adevărul la iveală

Câteva zile, R. Sebastian s-a bucurat de recunoştinţa tuturor, însă raportul pompierilor l-a distrus. Dus la Poliţie, el a recunoscut în totalitate fapta săvârşită.

A recunoscut că a dorit să dea foc locuinţei şi nereuşind a încercat, cu succes de această dată, să incendieze magazia.

Judecătorii au decis o pedeapsă de 10 luni şi 20 de zile de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe o perioadă de 2 ani.

Fapta a avut loc în august 2017, iar prima decizie a fost luată la Judecătoria Aiud. Dosarul se află, în prezent la Curtea de Apel unde se va pronunţa sentinţa definitivă.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *