Liderul Nord-Coreean Interzice Blugii Rupți Și Tunsorile De Tip „Mullet” Pentru A Proteja Tineretul De Influențele Decadente Ale Modei Vestice

Un nou decret al liderului nord-coreean Kim Jong Un a stârnit controverse în țara ermetică, interzicând purtarea blugilor rupți sau „skinny” și a tunsorilor de tip „mullet”. Măsura, care a fost anunțată într-un articol publicat în Rodong Sinmun, publicația oficială a Partidului Muncitoresc Coreean, are ca scop menținerea tineretului nord-coreean departe de influențele „decadente” ale modei occidentale.

Într-o încercare de a proteja cultura și valorile tradiționale, liderul nord-coreean consideră că adopția trendurilor occidentale precum blugii rupți și tunsorile „mullet” ar putea pune în pericol stabilitatea țării. Articolul publicat în publicația oficială a subliniat că alte state care au încercat să implementeze socialismul au eșuat datorită invaziei stilului de viață capitalist. Astfel, este esențial ca Coreea de Nord să rămână ferm ancorată în valorile sale tradiționale.

Blugii rupți și „skinny” au devenit simboluri ale modei occidentale, dar în Coreea de Nord acestea sunt considerate un semn al decadentei și al influențelor străine. Conform sursei citate, aceste articole vestimentare sunt asociate cu stilul de viață capitalist și reprezintă o amenințare la adresa ideologiei socialiste pe care o promovează țara.

Pe lângă blugi, tunsorile de tip „mullet” au fost, de asemenea, interzise. Aceasta este o tunsore caracteristică anilor ’80, în care părul este tuns scurt în față și lăsat să crească lung la spate, sub formă de chică. Această decizie a fost luată deoarece tunsorile „mullet” sunt asociate cu cultura occidentală și reprezintă o altă formă de influență străină.

Criticile privind această interdicție nu s-au lăsat așteptate, iar unii consideră că aceasta este o încercare a liderului Kim Jong Un de a controla și mai mult viața cetățenilor săi. Cu toate acestea, în contextul strângerii controlului asupra societății și a culturii, interdicția purtării blugilor rupți și a tunsorilor „mullet” nu pare a fi o surpriză într-o țară în care guvernul exercită un control strict asupra tuturor aspectelor vieții.

În concluzie, interzicerea blugilor rupți sau „skinny” și a tunsorilor de tip „mullet” în Coreea de Nord reflectă încercarea liderului Kim Jong Un de a proteja cultura și valorile tradiționale ale țării. Această măsură reprezintă o modalitate prin care guvernul încearcă să evite orice influență străină și să mențină identitatea distinctă a societății nord-coreene. Indiferent de părerile și criticile internaționale, este evident că Coreea de Nord rămâne hotărâtă să se mențină separată de tendințele occidentale și să promoveze valorile sale tradiționale.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *