17 Reguli din codul bunelor maniere pe care toată lumea ar trebui să le știe

Chiar dacă nu mai pare așa importantă, eticheta nu e o simplă formalitate. Regulile sale au fost create pentru ca alți oameni să se simtă bine în prezența noastră.

Iată câteva dintre regulile moderne de comportament, despre care s-ar putea să nu fi auzit încă nimic.

Pe Internet 1. Nu-ți plictisi colegii și prietenii cu multe detalii despre stațiunea în care te afli. Oferă doar o scurtă descriere a locului și atât.

  1. Nu discuta pe wall-ul unui prieten sau la fotografia lui subiecte care vă privesc doar pe voi. Asta se vorbește în mesajele private.
    Nu-ți eticheta prietenii în fotografii în care nu au ieșit bine. Atunci când vorbești cu cineva, nu folosi Caps Lock – e echivalentul unui țipăt.
  2. Dacă adaugi pe cineva la prieteni, ar trebui să îi scrii cine ești și de ce faci asta.
  3. Postează fotografii cu mâncare numai dacă ai gătit tu ceva și adaugi rețeta în descriere, dacă mâncarea e legată de vreo poveste pe care o împărtășești sau dacă e ceva foarte neobișnuit.

Salutul 5. Bărbatul salute mai întâi o femeie, tinerii îi salute pe cei mai în vârstă, noul venit pe cei care sunt deja adunați, iar inferiorul pe superiori. Indiferent care e statutul tău, atunci când intri într-o cameră trebuie să saluți primul.

6 Înainte de a da mâna, bărbații ar trebui să-și scoată mănușile ,7 Atunci când stai într-un taxi, salută șoferul.
8 Dacă însoțitorul tău salută o persoană pe care nu o cunoști, ar trebui să o saluți și tu , 9 Nu da mâna cu cineva peste masă
În vizită

  1. Nu răspunde la invitația de a-i face cuiva o vizită cu întrebarea „Și cine mai vine?” E foarte nepoliticos ,11. Dacă ai musafiri stinge televizorul și nu mai sta la calculator.
  2. Când vine cineva la tine, arată-i unde se poate spăla pe mâini sau aranja, apoi arată-i restul.

La restaurant :13. Nu cere nota dacă persoana care te însoțește nu a terminat încă de mâncat.

  1. Dacă sosul e servit separate, pune puțin din el pe farfurie, nu întinge în el.

La telefon : 15 Pune mereu telefonul pe silențios atunci când ești într-un teatru, la cinema, într-o bibliotecă sau o sală de lectură.

  1. Dacă ești în compania prietenilor, poți vorbi la telefon. Dacă nu, îndepărtează-te doi-trei metri ca să nu deranjezi pe cineva ,17 Dacă suni pe cineva de pe un număr care nu e al tău, când persoana pe care o contactezi răspunde spune-ți întregul nume.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *