Eliza Maria Iliescu, fiica celei mai bătrâne mame din România, a început cursurile universitare în primul an, la două facultăți

Tânăra se descurcă excelent, iar mama sa, Adriana Iliescu, a declarat că o va sprijini financiar în această nouă etapă a vieții sale.

Susținere din pensia Uniunii Scriitorilor

Adriana Iliescu, mama Elizei Maria Iliescu, a mărturisit că va contribui la finanțarea celei de-a doua facultăți a fiicei sale din pensia pe care o primește de la Uniunea Scriitorilor. Suma necesară pentru un an universitar se ridică la aproximativ 4.000 de lei, însă Adriana Iliescu este hotărâtă să facă acest efort pentru a-i oferi fiicei sale oportunitatea de a-și îndeplini visul.

„Am făcut un calcul și putem face asta. Ar fi vorba despre circa 4.000 de lei anual, o sumă pe care cred că o vom putea acoperi din pensia mea, repet! Știm amândouă că nu va fi simplu. Dar cred cu tărie că va reuși să le facă față!”, a declarat Adriana Iliescu într-un interviu pentru playtech.ro.

Adriana Iliescu, care primește o pensie de 2.000 de lei și o indemnizație de la Uniunea Scriitorilor, a menționat că, deși nu a fost ușor pentru ele, au reușit să se descurce financiar până acum: „Am trăit din pensia mea de profesor, aș adăuga chiar profesor universitar, dar și din indemnizația pe care o primesc de la Uniunea Scriitorilor. Adică ceva în jurul a 2.000 de lei. Ne-am gospodărit mereu cu cât am avut și nu am cerut nimănui nimic!”

Sacrificii și determinare

În ciuda provocărilor, Eliza Maria Iliescu a reușit să se descurce excepțional la ambele facultăți. Pentru a ajunge la timp la cursuri, tânăra a fost nevoită să-și mute câteva ore dintr-o grupă în alta. De asemenea, pentru a se deplasa între cele două facultăți, Eliza apelează uneori la serviciile unui taxi, însă acest lucru nu reprezintă o povară financiară pentru ea.

„E la două facultăți, se descurcă foarte bine, și-a mai mutat niște ore de la o grupă la alta, pentru că s-a putut. Mai ia taxiul de la o facultate la alta, pentru că nu sunt scumpe”, a dezvăluit Adriana Iliescu.

Ambiții și perspectiva viitorului

Eliza Maria Iliescu, cu determinare și încredere, își propune să obțină rezultate remarcabile în cadrul celor două facultăți la care este înscrisă. Tânăra a ales să urmeze Facultatea de Litere și cea de Științe Umane, cu dorința de a excela în domeniul academic.

„Important e că fac ceea ce-mi doresc, n-am emoții, sunt sigură că mă voi descurca. Îmi doresc să fiu o studentă cu rezultate bune la învățătură, de aceea mi-am și ales această facultate din cadrul unei Universități prestigioase din București. M-am înscris și la a doua facultate, de Științe Umane”, a afirmat Eliza Maria Iliescu.

Cu o mamă puternică și hotărâtă să o sprijine în fiecare pas, Eliza Maria Iliescu are încrederea că va reuși să-și îndeplinească visurile și să devină o studentă de succes. Prin determinare și dedicare, tânăra urmărește să obțină rezultate remarcabile în domeniul academic și să își construiască un viitor strălucit.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *