Arsenie Boca: Minuni și secrete în mormântul său

Arsenie Boca a fost unul dintre cei mai mari duhovnici ai României, care a rămas în memoria colectivă datorită învățăturilor sale și puterii sale de a face minuni. Chiar și după moarte, acesta a continuat să inspire credincioșii și să le ofere semne ale prezenței sale divine. Recent, au ieșit la iveală secrete uimitoare despre modul în care securiștii au cercetat mormântul părintelui, dezvăluind ceea ce s-a descoperit acolo.

Ce s-a descoperit în mormântul lui Arsenie Boca

Părintele Nifon Boboia, de la Mănăstirea Prislop, a povestit despre miracolele pe care Arsenie Boca le-a făcut după trecerea sa în neființă. Potrivit acestuia, securiștii l-au dezgropat la trei zile după înmormântare de frica ca acesta să învie.

“Părintele Arsenie a fost de trei ori scos din mormânt. Prima dată, la trei zile după înmormântare, fiindu-le frică securiștilor să nu învie, așa cum îi era frică lui Irod că Iisus este sfântul Ioan Botezătorul, căruia îi tăiase capul. A doua oară l-au scos după un an, fără explicații, iar a treia oară, în urmă cu aproximativ 6 ani, s-a întâmplat un miracol deosebit – a ieșit ca un izvor de apă din mormântul părintelui Arsenie, care nu a putut fi oprit. Atunci s-a deschis mormântul și apa a fost scoasă cu gălețile și adunată în butoaie”, a dezvăluit părintele Nifon Boboia.

Preotul Petru Vamvulescu a afirmat că, după dezgroparea făcută de securiști, oasele au fost spălate și așezate într-un sicriu nou.

“Capacul de pe sicriu a fost găsit într-o parte, iar sfintele oase erau pline cu apă și noroi. Au fost spălate și așezate într-un sicriu nou, confecționat din stejar, pe care l-am adus pe umăr de la mănăstire până la mormânt. Trebuie să vă mărturisesc că în acea noapte părintele Arsenie m-a chemat secret și pe mine, să fiu martor la dezgroparea sa, care s-a realizat în grabă, la lumina lumânărilor și a lunii”, a menționat preotul Vamvulescu.

Minunile făcute de părintele Arsenie Boca

Pe lângă secretele dezvăluite despre mormântul său, părintele Arsenie Boca este cunoscut și pentru minunile pe care le-a făcut în timpul vieții sale. Preotul Petru Vamvulescu a relatat despre un moment incredibil în care a cărat sicriul părintelui, acesta părând foarte ușor.

“Părintele Nifon, cel cu care l-am dus pe părintele Arsenie pe ultimul drum, în sicriu, până la mormânt, mărturisește credincioșilor despre multele minuni ale părintelui Arsenie. El a strigat către mine când scoteam sicriul cu părintele pe ușa de la Prislop, că sicriul se duce în sus, iar eu i-am răspuns că este ca un fulg pe umăr. Am băut apa scoasă din mormânt și am sărutat sfintele oase, în special capul care era înmiresmat și l-am ținut în mâinile mele tremurânde”, a adăugat părintele Petru Vamvulescu.

Părintele Nifon Boboia a confirmat că sicriul era de neînțeles de ușor când a fost purtat spre groapă.

“Am avut șansa și fericirea… Simțeam că voi vedea o minune la părintele, dar nu știam care. Am stat în fața lui în biserică jumătate de oră și l-am înscris în inima mea. Am sărutat Evanghelia, crucea și mâinile. De patru zile era în sicriu și era… pot să spun de atunci, să-l pui în raclă, sfinte moaște, așa era de uscat, la față și la mâini, dar când i-am văzut palmele, acestea erau roz, exact ca palma mea.

L-am purtat pe umăr și nu l-am simțit acolo. Am întrebat un preot: cum l-ai simțit? Și părintele Vamvulescu Petru mi-a răspuns: eu mi-am așezat mâna deasupra, dar nu știu dacă îl mai avem pe umăr sau nu. Deci nu a fost greu pentru noi, nu ne-a apăsat. Așa a fost viața lui, să ne ia pe umăr”, a rememorat părintele Nifon Boboia, confirmând descoperirile din mormântul lui Arsenie Boca.

În concluzie, secretele dezvăluite despre mormântul lui Arsenie Boca demonstrează puterea și influența sa spirituale, care au continuat să se manifeste și după moarte. Minunile pe care acesta le-a făcut în timpul vieții sale rămân în memoria și credința oamenilor, oferindu-le speranță și inspirație în căutarea unei vieți mai bune și mai pline de sens.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *