Se Anunță Prăpăd În Următoarele Zile! Până Când Va Mai Ține Gerul Siberian În România. Prognoza ANM A Fost Actualizată – Agromedia

Harta temperaturilor resimțite în România. ANM prezintă harta temperaturilor care vor „paraliza” România, cu geruri de până la -30 de grade Celsius.

Gerul și ninsorile pun stăpânire pe România, a arătat directorul general al ANM, Elena Mateescu.

Se ajunge la -30 grade! Directorul general al ANM, Elena Mateescu, a anunțat, luni seară, la Antena 3 CNN, câte zile va dura episodul de iarnă geroasă și care vor fi, de fapt, temperaturile minime.

„Minimele vor coborî în această noapte la valori preponderent negative, așa cum au fost, de altfel, și maximele acestei zile. La această oră cel mai frig este în toată regiunea Moldovei și în zona montană aferentă”, a spus directorul ANM.

Valori de până la -4 grade, inclusiv în București, se înregistrează doar în partea de sud și sud-est a țării, dar intensificările de vânt susținute cu viteze la rafală de 55-65 km/h amplifică senzația de rece, iar temperaturile sunt negative.

„Chiar dacă joi vom înregistra o ușoară creștere, sfârșitul de săptămână, vineri spre sâmbătă, din nou temperaturile vor fi unele foarte coborâte(…). Însă estimările până la sfârșitul lunii ianuarie indică o probabilitate să ne apropiem de ceea ce ar fi normal pentru luna ianuarie în țara noastră, aceasta însemnând temperaturi specifice datei din calendar, maxime posibil cele mai coborâte în zonele centrale, nordice. Și sigur că da, spre cel mult 4- 5° în partea de sud a țării”.

În zilele următoare și mai ales în nopțile următoare e posibil să avem temperaturi de -15 …-18, dar temperaturile resimțite vor fi mult mai mari.

În zona vârfului Călimani au fost resimţite astăzi -30°, în Suceava -25° iar la Rădăuți -26°.

„În această dimineață am înregistrat cele mai coborâte valori de temperatură din acest episod autentic de iarnă. -19 grade la Negrești, -7 grade la București (Băneasa), -8 grade la Afumați”, a declarat directoarea ANM.

Conform prognozei meteorologice, se anticipează că temperatura va rămâne scăzută și în perioada următoare, ceea ce înseamnă că nu scăpăm de ger. Pentru ziua de miercuri, se așteaptă temperaturi maxime ce nu vor depăși intervalul cuprins între -6 și 4 grade Celsius.

De asemenea, se prognozează o noapte înghețată, cu valori de temperaturi ce pot coborî până la -15. Vot fi chiar și -16 grade Celsius, mai ales în regiunile estice și centrale ale țării.

„Pe parcursul zilei de joi, vor mai crește ușor temperaturile, la nivelul maximelor diurne, între 0 până la 6 grade. Însă vineri și sâmbătă, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât minimele înregistrate pe parcursul nopților se vor situa între -10 și -15, în zonele centrale, nordice și estice ale țării, până la -7 grade, în zonele mai joase de relief din sudul și sud-estul teritoriului”, a mai spus Elena Mateescu, directoarea ANM, potrivit antena3.ro.

Potrivit ANM, în noaptea de miercuri spre joi mai ales în est și centru va fi un ger cumplit. Vom avea minime termice de până la -16…-15 grade în estul Transilvaniei.

Temperaturile vor continua să scadă în intensitate în săptămâna următoare, pe măsură ce o zonă de presiune scăzută se va stabili predominant peste cea mai mare parte a Europei. Acest fenomen va favoriza o circulație a maselor de aer dinspre vest și chiar sud-vest.

În perioada următoare, se preconizează că o zonă de presiune scăzută va influența regiunile nordice ale Europei, generând condiții meteorologice mai blânde.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *