Mi-a fost cerută de multe gospodine – Prăjitura delicioasă cu smântână și piersici din compot

Ingrediente: Baza:
Oua – 2 buc
Zahar – 60 g
faina – 100 g
praf de copt – 1 lingurita
cacao- 3 linguri
o ceasca de ceai sau lapte pentru insiropat

Crema: frisca sau smantana grasa – 500 ml
zahar – 1 lingura
gelatina- 2 plicuri
apa clocotita – 400 ml
cutie de piersici – 1 buc
pudra de cacao – pentru decor

Mod de preparare: Bateti ouale intr-un castron, adaugati zahar la ele si bateti cu un batator electric pana cand formati o spuma alba si neteda. Apoi adaugati faina cernuta cu praful de copt si praful de cacao si amestecati bine cu o spatula sau o lingura de lemn. Se toarna aluatul astfel obtinut intr-o foaie de copt tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptor pentru aproximativ 25 de minute la o temperatura de 180 de grade Celsius.

Dupa coacere, scoateti foaia de copt din cuptor si lasati blatul sa se raceasca. Intre timp, dizolvati gelatina de piersici in 400 de mililitri de apa clocotita si lasati-o sa se raceasca. Scurgeti compotul de piersici si taiati piersicile in cuburi mici. Se toarna frisca intr-un vas si se amesteca intr-o spuma solida si ferma. In cele din urma, adaugati zaharul, care se amesteca cu grija in frisca pentru a se dizolva. Apoi, in timp ce amestecati constant, adaugati gelatina dizolvata in masa, care trebuie sa se raceasca intre timp.

Nu turnati smantana fierbinte in ea! Se amesteca bine pana cand toate ingredientele sunt combinate. Puneti crema in frigider o vreme, astfel incat sa se intareasca usor. Doar cateva minute. Apoi amestecati bucatile de piersici feliate, amestecati bine si intindeti-l pe suprafata blatului copt si racit, pe care l-ati uns usor cu ceai sau lapte rece in prealabil pentru se inmuia. Puneti prajitura finita la frigider sa se raceasca si sa se solidifice cel putin 3 ore, dar de preferinta peste noapte. In cele din urma, acoperiti intreaga suprafata a tortului cu pudra de cacao, taiati in portii si serviti cu o ceasca de ceai sau cafea buna.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *