Primele SIMPTOME care apar Cu 1 LUNĂ înainte de ACCIDENTUL VASCULAR CEREBRAL(AVC)

Un eveniment vascular cerebral, cunoscut și sub denumirea de accident vascular cerebral, reprezintă o întrerupere bruscă a furnizării de sânge către creier. Această întrerupere poate fi cauzată de un cheag de sânge sau de ruperea unui vas sanguin în creier.

În timpul unui accident vascular cerebral, creierul suferă o privare bruscă de oxigen, ceea ce duce la deteriorarea rapidă a celulelor creierului. Uneori, această deteriorare poate fi ireversibilă. De aceea, accidentul vascular cerebral este considerat o urgență medicală, iar recunoașterea semnelor de avertizare este imperativă pentru prevenirea acestuia.

Evenimentul vascular cerebral poate afecta adulții de toate vârstele.

Există două tipuri principale de accident vascular cerebral: infarctul cerebral și hemoragia cerebrală și meningeală. Infarctul cerebral reprezintă 80% din cazurile de accident vascular cerebral și apare în cea mai mare parte atunci când un cheag de sânge blochează o arteră, împiedicând circulația sângelui către creier. Hemoragiile cerebrale și meningeale reprezintă restul de 20%, fiind asociate cu ruperea unui vas sanguin cerebral.

Iată 7 semne de avertizare ale unui accident vascular cerebral:

Amorțeală sau slăbiciune bruscă a feței, brațelor sau picioarelor pe o parte a corpului.
Amețeli și senzație de leșin.
Probleme de vedere.
Dureri de cap intense.
Dificultăți în vorbire și înțelegerea celorlalți.
Pierderea echilibrului.
Probleme respiratorii.
Dacă observați una sau mai multe dintre aceste semne, este important să solicitați asistență medicală cât mai curând posibil.

Pentru prevenirea accidentului vascular cerebral, iată câteva recomandări:

Reducerea treptată a consumului de tutun sau renunțarea completă la fumat.
Practicarea regulată a unei activități fizice, cel puțin 30 de minute pe zi, de 5 ori pe săptămână.
Adoptarea unei diete sănătoase și echilibrate, cu includerea fructelor și legumelor în alimentație și reducerea consumului de grăsimi și sare.
Evitarea consumului excesiv de alcool.
Consultarea medicului în cazul obezității, pentru a primi sfaturi și sprijin în procesul de pierdere în greutate, dacă este necesar.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *