Decizia judecătorilor în privința lui Vlad Pascu. Magistrații au dat verdictul la tânărul care a provocat accidentul din 2 Mai

Într-un caz extrem de tragic care a avut loc în vara anului trecut, Judecătoria Mangalia a luat o decizie importantă cu privire la Vlad Pascu, individul responsabil pentru accidentul de la 2 Mai, în care doi tineri și-au pierdut viața. Magistrații au hotărât să prelungească măsura arestului preventiv pentru Pascu cu încă 30 de zile.

Cu toate acestea, hotărârea nu este definitivă și poate fi contestată într-un termen de 48 de ore de la pronunțare.

Decizia Judecătoriei Mangalia cu privire la eliberarea lui Vlad Pascu

În urma prezentării cazului în fața instanței, magistrații de la Judecătoria Mangalia au hotărât să prelungească măsura arestului preventiv pentru Vlad Pascu cu încă 30 de zile. Această decizie a fost luată în ciuda eforturilor avocatului său de a obține înlocuirea arestului preventiv cu o altă măsură. Cererile avocatului au fost respinse, iar minuta instanței a subliniat faptul că arestul preventiv este legal și temeinic justificat. Astfel, cererile apărătorului au fost respinse pe fond ca neîntemeiate.

Avocatul lui Vlad Pascu a avut în vedere diverse alternative la arestul preventiv, dar argumentele sale nu au găsit acceptare în fața instanței. Cu toate acestea, hotărârea magistraților nu este definitivă și poate fi contestată într-un termen de 48 de ore de la pronunțare. Astfel, procesul legal continuă, iar Pascu rămâne în arest preventiv până la o decizie ulterioară a instanței.

“Constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpatului Pascu Matei Vlad şi menţine arestarea preventivă a inculpatului arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.15/UP din data de 20.08.2023, emis de Judecătoria Mangalia în dosarul nr.4085/254/2023. Respinge cererile formulate de apărătorul inculpatului de revocare a măsurii arestării preventive şi înlocuirea cu o altă măsură, ca neîntemeiate. Măsura dispusă va fi adusă la cunoştinţa inculpatului prin administraţia locului de deţinere. În baza art.275 alin.3 Noul Cod proc.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, se arată în minuta instanţei.

Vlad Pascu a ucis două persoane

Evenimentul tragic a avut loc pe data de 19 august 2023, când Vlad Pascu se afla la volanul unui autoturism pe DN 39. În apropiere de localitatea 2 Mai, în jurul orei 5.25 dimineața, Pascu a intrat într-un grup de pietoni, rezultând în decesul a doi tineri și rănirea altor trei persoane. După producerea accidentului, Pascu a părăsit locul faptei, fiind găsit ulterior de polițiști în Vama Veche.

Investigațiile ulterioare au dezvăluit că Pascu conducea sub influența mai multor substanțe psihoactive interzise, printre care se numără cocaină, amfetamină și metamfetamină. Aceste probe au stat la baza acuzațiilor aduse împotriva sa, inclusiv ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *