Gogosi impletite. Reteta simpla, ca la mama acasa

Bine ai venit sau revenit pe LaSepareu.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.
Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Ingrediente pentru gogosi:
• 3 căni de făină
• 2 linguri de unt
• 7 grame de drojdie
• 5 linguri de zahar
• 1 cană de lapte
• 1 ou
• ½ linguriță de sare
• Ulei pentru prajit
• ½ lingură de scorțișoară pudră

Cum se prepara:

Pune drojdia într-un castron, toarnă puțină apă călduță pentru a o dilua, adaugă făina și amestecă bine. Faceți aluatul, ideal cu un robot sau o mașină de pâine. Dar dacă nu aveti apatele, framantati cu mana.

Se adauga laptele, apoi 2 linguri zahar si oul. Adăugați sarea. Framantati aluatul 3 minute, trebuie să fie neted. Se adauga apoi untul moale iar aluatul trebuie sa devina lucios.

Se modelează sub forma unei mingi, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la crescut o oră

Aluatul isi va dubla volumul. Faceti bucati de aluat de aceeasi dimensiune, modelati bile si datii forma dorita (impletitura)!

Se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la dospit minim 30 de minute. Gogoșile vor prinde volum si vor fi gata de prăjit.

Prăjiți pe fiecare parte 3 minute, scurgeți și treceti-le printr-un amestec de zahăr cu scorțișoară (3 linguri zahar și ½ linguri de scorțișoară pudră), sau acoperiți cu glazură.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *