Iată cum să cureți pernele de pat murdare pentru a le face albe și a le da un miros plăcut

Când vine vorba de crearea unui mediu de somn confortabil și invitant, este esențial să ai perne curate. În timp, pernele se pot încărca cu transpirație, uleiuri, acarieni și alte impurități care afectează nu doar aspectul lor, ci și prospețimea. Cu toate acestea, nu trebuie să le arunci și să cumperi altele noi imediat. Cu puțină grijă și atenție, poți să cureți cu ușurință pernele murdare de pat, lăsându-le albe, pufoase și mirosind plăcut. Iată cum:

De ce ai nevoie:

– Perne de pat murdare
– Detergent de rufe ușor
– Bicarbonat de sodiu
– Oțet alb
– Mașină de spălat
– Uscător
– Bile de tenis (opțional)

Ghid pas cu pas:

1. Citește Eticheta de Îngrijire:

Înainte de a începe, verifică eticheta de îngrijire de pe pernele tale. Majoritatea pernelor pot fi spălate la mașină, dar unele perne delicate sau speciale pot necesita îngrijire diferită.

2. Îndepărtează Cearceafurile și Husa de Protecție:

Scoate cearceafurile sau husele de protecție de pe perne. Aceste elemente pot fi de obicei spălate separat.

3. Pregătește Mașina de Spălat:

Pune pernele de pat murdare în mașina de spălat. În funcție de dimensiunea mașinii și numărul de perne, este posibil să trebuiască să le speli în loturi.

4. Adaugă Detergent și Bicarbonat de Sodiu:

Adaugă o cantitate mică de detergent de rufe ușor în mașina de spălat. Pentru a spori puterea de curățare și prospețimea, presară aproximativ 1/2 ceașcă de bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute și la înălbirea pernelor albe.

5. Setează Mașina:

Selectează un ciclu delicat cu apă caldă. Apa caldă ajută la descompunerea uleiurilor și a murdăriei. Permite mașinii de spălat să se umple și să agite pentru câteva minute pentru a distribui detergentul și bicarbonatul de sodiu.

6. Înmuiere și Agitare:

Oprește ciclul după câteva minute pentru a permite pernelor să se înmoaie în apa săpunoasă. Apoi, reia ciclul și lasă-l să ruleze prin ciclurile de spălare și clătire.

7. Adaugă Oțet Alb:

Pentru ciclul de clătire, adaugă oțet alb în loc de balsam de rufe. Oțetul alb ajută la îndepărtarea oricăror reziduuri de detergent rămase și lasă pernele să miroasă proaspăt. Poți folosi aproximativ 1/2 ceașcă de oțet alb.

8. Clătește Bine:

Asigură-te că pernele tale sunt clătite temeinic. Poate fi necesar să rulezi un ciclu de clătire suplimentar pentru a te asigura că toate detergentul și oțetul sunt îndepărtate.

9. Uscă cu Atenție:

Așază pernele curate în uscător cu câteva bile de tenis sau bile de uscător curate. Acestea ajută la puflare pernelor pe măsură ce se usucă. Folosește o setare de temperatură scăzută și verifică pernele periodic pentru a te asigura că se usucă uniform.

10. Răbdarea dă Roade:

Uscarea poate dura ceva timp, dar este esențială pentru a te asigura că pernele tale sunt complet uscate. Pernile umede pot dezvolta mucegai și ciuperci.

11. Puf și Bucură-te:

Odată ce pernele tale sunt complet uscate, dă-le un puf pentru a redistribui umplutura. Acestea ar trebui să fie curate, pufoase și gata să-ți ofere o noapte de somn confortabilă.

Sfaturi Suplimentare:

Pentru a menține prospețimea pernelor, ia în considerare utilizarea protecției pentru perne sub cearceafurile de pernă. Acestea pot fi ușor

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *