Povestea cutremurătoare de viață a Veronicăi

Veronica este femeia care nu va uita niciodată ziua de 1 martie de acum doi ani, și de aceea nu crede că va mai primi vreodată cu plăcere un mărțișor în viața sa. Motivul este fostul soț, un bărbat cu grave probleme psihice.

Ea nu știa niciodată că Matei, soțul ei, era gelos până în ziua în care i-a cerut divorțul. Brusc și fără vreun motiv aparent, s-a trezit aruncată în stradă împreună cu cele două fiice ale lor, cu toate amintirile și momentele petrecute împreună, și cu tot ce a însemnat căsnicia lor.

Veronica a trăit șocul vieții

Tânăra mamă a dezvăluit faptul că este o persoană stabilă și că îi place să aibă siguranța locului de muncă. După ce a născut-o pe Cati, fata cea mică, s-a angajat ca gestionară la o firmă producătoare de mobilă, unde avea mai mulți colegi bărbați, printre care și pe Ionel, un bun tâmplar, cu 15 ani mai tânăr decât ea. Îl privea ca pe propriul copil.

În fiecare zi, își vedea de treaba ei și vorbea cu bărbații doar când era necesar să întrebe ceva despre marfă. În rest, stătea în biroul ei micuț, la calculatorul de lângă fereastră, cu ochii îngropați în mormane de hârtii și cifre. Uneori, își mai ridica privirea către cana de cafea de lângă ea. Erau zile întregi când uita chiar și să mănânce.

Seara, ajungea acasă extenuată și își continua treburile în gospodărie, pentru ca, atunci când soțul ei, Matei, se întorcea de la muncă, să se poată odihni. Matei nu contribuia cu nimic la treburile casnice și era obișnuit să fie servit și îngrijit. Pentru dragostea față de fiicele lor, a încercat să facă totul singură.

De Ziua Mărțișorului, acum doi ani, a primit mărțișoare și zambile parfumate de la colegii de serviciu. Le-a pus într-o pungă și nu le-a desfăcut până când a ajuns acasă seara, fiind ocupată cu treburile cotidiene. Nu a acordat atenție unui mărțișor primit de la colegul Ionel. Când a intrat în casă, a fost surprinsă să-l găsească pe Matei mai devreme acasă, care nu-i adusese flori sau mărțișoare. A dat fetelor punga cu mărțișoarele primite să-și aleagă ce le plăcea. Reacția geloasă a lui Matei a fost neașteptată, deși aceasta era obișnuită să primească mărțișoare în fiecare an.

”— Ce, ai primit mărțișoare? și cine a cheltuit atâția bani să îți umple ție punga asta? Ia să văd eu!

A înșfăcat punga de la Cati și le-a răsturnat. Plicul acela alb, pe care nu îl desfăcusem, a căzut pe covor. Matei l-a ridicat și l-a deschis.

— Ce avem noi aici? Aha! 0 felicitare! Deci de-asta îmi ești, nenorocito!

— Matei, ce te-a apucat?

Nu înțelegeam de ce reacționa în felul acela. Era doar un mărțișor. Matei a continuat să mă insulte.

— Nu ți-e rușine să vii cu ăsta de la amant acasă, la fete? Le mai pui și să aleagă mărțișoare!

— Matei, cum îndrăznești să vorbești așa? E doar un mărțișor!

— Ăsta e doar un mărțișor? a țipat el, isteric.”, a fost dialogul dintre cei doi, potrivit Libertatea.

Femeia nu s-ar fi așteptat vreodată la așa ceva din partea soțului

Matei s-a apropiat de ea și i-a aplicat o palmă peste față. A încercat să se apere, dar a fost apucată de păr și izbită de perete, lovindu-se cu arcada de tocul ușii, ceea ce a cauzat umflarea și învinețirea imediată. Fetele erau îngrozite, plângeau și îl rugau pe Matei să înceteze.

Sub presiunea evenimentelor, aceasta a împachetat în grabă câteva haine pentru ea și pentru cele două fiice ale lor, Elena și Cati. A apelat la ajutorul fratelui ei, rugându-l să vină să le ia cu mașina. La sosirea fratelui, Matei nu a vrut să-l lase să intre în casă, aruncându-le gențile pe scara blocului și împingându-le afară. Apoi, a închis ușa în spatele lor.

Veronica a povestit că, după incidentul cu Matei, a fost dusă, împreună cu cele două fiice, la părinții săi. A doua zi, s-a văzut nevoită să meargă la serviciu cu ochiul umflat, iar colegii au observat și au întrebat despre ce s-a întâmplat. Șeful a venit să afle detalii, iar ea i-a povestit, plângând, toată experiența traumatizantă.

În continuare, șeful i-a sugerat să vorbească cu Ionel, colegul de la serviciu, pentru a-l informa despre situație în cazul în care Matei ar fi apărut la firmă. Ea a ascultat sfatul și a discutat cu Ionel, care i-a oferit sprijin și chiar avea un apartament liber unde ea și fetele ar fi putut să se mute temporar.

Într-o întorsătură dramatică, Matei a apărut cu un cuțit în mână în fața ei și a lui Ionel la firmă, dar colegii au intervenit și l-au oprit, apoi au chemat Poliția, iar el a fost arestat pentru 24 de ore.

Pe parcurs, ea a trăit cu frica pe stradă și a avut grijă pentru siguranța fiicelor sale. În cele din urmă, a aflat că Matei a avut un accident și a stat luni de zile în spital, rămânând în cărucior cu rotile. Despre eventualele implicații ale lui Ionel în această situație nu a primit detalii, dar a concluzionat că, indiferent de circumstanțe, se simte liniștită acum și viața merge înainte, cu bune și rele.

Această poveste este ficțională. Unele întâmplări sunt inspirate din viața reală, dar numele personajelor și anumite aspecte au fost modificate.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *