Doliu în România! Academicianul Răzvan Theodorescu s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani: „Am mai pierdut încă o valoare!”

Doliu în România! În urmă cu puțin timp, academicianul Răzvan Theodorescu s-a stins din viață. La vârsta de 83 de ani, vicepreședintele Academiei Române a trecut în neființă. Ce se știe despre Răzvan Theodorescu.

Doliu în România
Academicianul Răzvan Theodorescu s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani
A murit Răzvan Theodorescu. Vicepreședintele Academiei Române avea 83 în momentul în care a trecut în neființă.

A murit Răzvan Theodorescu

Doliu în România! În urmă cu puțin timp, Răzvan Theodorescu s-a stins din viață la asta vârsta de 83 de ani.

Paula Stanciu Popoiu a scris un mesaj, pe rețelele sociale, în memoria vicepreședintelui Academiei Române.

”A mai pierdut cultura românească încă o valoare: Dumnezeu sa-l odihnească pe Răzvan Theodorescu! Am lucrat cu el la Ministerul Culturii, mi-a fost profesor… Eleganță, umor, erudiție …. Drum bun spre Lumina, domnule profesor!”, a scris Paula Stanciu Popoiu, director general la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”,pe rețelele sociale.

Cine a fost Răzvan Theodorescu

Emil Răzvan Theodorescu a fost un politician român și istoric de artă. Acesta a fost membru titular al Academiei Române din 2000, dar și vicepreședinte al Academiei Române între anii 2018-2022. Academicianul a fost senator PSD în legislatura 2000-2004 și ministru al Culturii.

Pe 9 februarie 1990, acesta a fost numit drept președinte al Radioteleviziunii Române. A primit o mulțime de critici pentru manipulările proferate de Televiziunea Română în 1990.

În decembrie 2004 el a fost numit în funcția de membru în Colegiul Național al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989.

A fost ales membru în două academii din sud-estul Europei. Acestea sunt Academia albaneză și Academia macedoneană, în luna ianuarie 2007.

În anul 2008 Răzvan Theodorescu a fost desemnat drept ambasador al Alianței Civilizațiilor pentru România.

Pe lângă acestea el a fost membru al Academiei Oamenilor de Știință din România (AOSR).

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *