Cum se pregătește o prăjitura divină cu nuci

Ingrediente:

Aluatul

  • 500 g făină
  • 200 g unt
  • 200 g iaurt
  • 150 g zahăr
  • 1 linguriță praf de copt
  • 3 gălbenușuri

Umplutură

  • 200 g făină
  • 150 g zahăr
  • 200 g nuci măcinate
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 3 albușuri

Sosul caramel

  • 200 g zahăr
  • 100 ml apă
  • 60 g unt
  • 180 ml smântână lichidă

Cum se prepară?

Pentru aluat, amestecați untul moale cu făina, zahărul și praful de copt. Adăugați gălbenușurile și iaurtul. Framântați până se omogenizează bine toate ingredientele.

Împărțiți aluatul în două și întindeți o foaie într-o tavă tapetată.

Pentru umplutură, amestecați făina cu zahărul, praful de copt și nucile. Separat, topiți untul pe baie de aburi, apoi îl amestecați cu laptele, albușurile bătute spumă în prealabil și cu ingredientele uscate.

Turnați umplutura peste foaia din tavă și acoperiți cu cealaltă foaie. Dați la cuptorul încins pentru 40 de minute, până când prăjitura trece testul scobitorii. O serviți cu sosul caramel, decorată cu fulgi de migdale.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *