Minune pentru sănătate, HREAN CU MIERE
Hreanul este bogat și în compuși cu sulf cu miros dulce, cunoscuți și drept glucozinolați, iar când rădăcina este tăiată, o enzimă descompune un compus numit sinigrină într-un ulei de muștar. Uleiul este cunoscut și sub denumirea de izliocianatul de ali, cel care îi dă hreanului mirosul și gustul specific. 15 Grame de hrean proaspăt, o linguriță, conțin 7 calorii, 2 gr carbohidrați, 0,2 gr fibre, sub 1 gram de proteine, sub 1 gram de grăsimi. Lupta impotriva cancerului, poate scadea tensiunea arteriala, imbunatateaste digestia, imbunatateste sanatatea oaselor, este antibacterian si imbunatateste sanatatea cailor respiratorii.
Mierea de albine are efecte anti-inflamatorii, motiv pentru care este indicată pentru a reduce simptomele ușoare ale alergiilor sezoniere, este o excelentă sursă de energie conținând doar 17 gr de carbohidrați per lingură, întreține celulele ficatului, combate durerile de gat, trateaza ranile si arsurile, regleaza nivelul colesterolului, previne aparitia afectiunilor osoase, te scapa de insomnii.
Hrean cu miere beneficii
- previne bolile cardiovasculare
- previne formarea cheagurilor de sânge
- echilibrează tensiunea arterială
- combate tusea
- combate constipația
- detoxifiază organismul
- combate anemia
- tratează afecțiunile gingivale (se mestecă amestecul timp cât mai îndelungat posibil)
- asigură buna funcționare a sistemului nervos.
- răceală
- imunitate scăzută
- lipsă de energie
- circulație periferică deficitară (mâini și picioare reci)
- adjuvant în tratarea bronșitei și astmului
Ingrediente necesare
- cană cu miere de albine
- o cană cu hrean ras mic.
Mod de preparare:
Amestecă cele două ingrediente într-un borcan din sticlă și amestecați cu o lingură de lemn, până obțineți o pastă omogenă. Amestecul se păstrează la frigider cu vasul bine închis.