Albania a interzis total timp de zece ani tăierea arborilor, comerțul și exportul de lemn ! Noi când vom aplica asta?

Albania a adoptat o lege care interzice total timp de zece ani tăierea arborilor, precum și comerțul și exportul de lemn, pentru a proteja astfel pădurile a căror suprafață a scăzut dramatic în această țară ca urmare a defrișărilor masive, a anunțat miercuri guvernul de la Tirana, citat de agenția EFE.

‘Suntem obligați să luăm această decizie, aparent drastică, din cauza situației nefavorabile cu care ne confruntăm de peste 40 de ani’, a declarat ministrul albanez al mediului, Lefter Koka, subliniind că exploatarea resurselor forestiere ale țări a fost excesivă în toată această perioadă.

Inițiativa executivului este cuprinsă într-o nouă lege a pădurilor, ce va fi supusă votului parlamentului în zilele următoare.

În anul 1991 Albania avea circa 1,5 milioane de hectare de păduri. De atunci, sute de mii de hectare au fost defrișate masiv, dintre care 200.000 au fost distruse ireversibil. Principalele cauze ale acestei situații sunt proasta gestiune, tăierea ilegală a arborilor, construcțiile ilegale în zonele împădurite și incendiile frecvente.

Problema e că după ce trec cei zece ani ”de nu mai poti tăia copaci” iar după ce expira acest termen să nu se facă un prăpăd mai mare decât era el în sine .. ca ar fi de tot râsul!
Asteptăm părerile voastre sincere in legătura cu această lege dorită si cred aplicată in Albania !

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *