Atenționare majoră pentru clienții Banca Transilvania

Serviciul Public de Finanțe Locale Ploiești avertizează asupra unui SMS fals

Serviciul Public de Finanțe Locale Ploiești a emis un avertisment important pentru cetățenii din mai multe județe, cu privire la un mesaj de tip SMS pe care aceștia l-au primit în ultimele zile. Conform instituției, mesajul informează că conturile bancare deschise la Banca Transilvania ar fi fost poprite pentru suma de 1 leu de către DITL Ploiești. Cu toate acestea, Serviciul de Finanțe a confirmat că acest mesaj este fals și că nu reflectă situația reală a conturilor bancare.

În mesajul SMS primit, utilizatorii sunt îndemnați să acceseze un link sau să contacteze instituția pentru mai multe detalii. Cu toate acestea, autoritățile recomandă cetățenilor să nu acceseze link-ul respectiv și să nu ofere informații personale sau bancare către sursa necunoscută.

Serviciul Public de Finanțe Locale Ploiești a făcut deja demersuri pentru a clarifica această situație și a contactat reprezentanții Băncii Transilvania. Aceștia au informat autoritățile locale că mesajul SMS este rezultatul unei erori în sistemul informatic de popriri al băncii și că vor lua măsuri pentru a remedia situația.

Pentru a preveni orice potențială fraudă sau încercare de phishing, cetățenii sunt sfătuiți să ignore acest mesaj și să nu acceseze link-ul menționat. Este important să se rețină că instituțiile bancare nu solicită informații personale sau bancare prin intermediul mesajelor SMS și că orice astfel de solicitare ar trebui tratată cu precauție.

Acesta nu este primul caz de acest gen în care cetățenii sunt țintiți de mesaje false prin SMS. Autoritățile recomandă vigilență sporită și informarea tuturor persoanelor cunoscute cu privire la această tentativă de fraudă. În cazul în care ați primit un astfel de mesaj, este important să anunțați imediat Serviciul Public de Finanțe Locale Ploiești sau autoritățile competente pentru a lua măsurile necesare în această situație.

Recomandări pentru prevenirea fraudelor prin SMS

Pentru a evita căderea victimă a unor astfel de tentative de fraudă, este important să țineți cont de următoarele recomandări:

  1. Fiți atenți la mesajele primite prin SMS și la felul în care sunt formulate. Fraudele pot fi dezvăluite prin greșeli gramaticale sau ortografice, formulări ciudate sau solicitări neobișnuite.
  2. Nu accesați link-urile primite în mesajele SMS de la surse necunoscute. În cazul în care sunteți îndemnați să accesați un link, verificați cu atenție adresa web și asigurați-vă că este autentică.
  3. Nu oferiți informații personale sau bancare prin intermediul SMS-urilor. Băncile și instituțiile financiare nu solicită astfel de informații prin SMS și ar trebui să vă ridice suspiciuni orice astfel de solicitare.
  4. Informați-vă și informați-i și pe ceilalți cu privire la aceste tentative de fraudă. Cu cât mai mulți oameni sunt conștienți de aceste metode, cu atât mai mult se poate reduce riscul de cădere în capcana fraudei.

În concluzie, Serviciul Public de Finanțe Locale Ploiești avertizează asupra unui mesaj fals de tip SMS, care informează în mod eronat că conturile bancare deschise la Banca Transilvania ar fi fost poprite pentru suma de 1 leu. Cetățenii sunt sfătuiți să nu acceseze link-ul respectiv și să nu ofere informații personale sau bancare către sursa necunoscută. Vigilența și informarea sunt cele mai bune arme împotriva fraudelor, așadar este important să rămânem atenți și să fim precauți în fața unor astfel de tentative.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *