Cum să creșteți usturoi pentru o cantitate nelimitată.

Usturoiul este de neînlocuit în gastronomie. Puteți face rezerve din toamnă, dar e mai bine să cultivați usturoi de casă pe pervaz și să savurați verdeață proaspătă pe parcursul întregului an. Mai ales că se face foarte simplu.

Nu trebuie să fiți un agronom experimentat ca să vă descurcați cu creșterea usturoiului. Este suficient să cunoașteți doar principiile de bază. În prima etapă, nu e nevoie nici de pământ, nici de irigare. Iar la finalul articolului, vă așteptă rețeta pastei delicioase din fire de usturoi verde.

Cum să creșteți usturoi pe pervaz

1. Dacă doriți să obțineți verdeață proaspătă rapid și fără mare efort, aveți nevoie de 1 sticlă de plastic și 1 căpățână de usturoi.

2. Luați o sticlă de orice mărime, deși una de 0,5l va fi cel mai comod de folosit. Tăiați partea superioară și neteziți puțin marginea cu un fier de călcat fierbinte.

3. Umpleți sticla cu apă, până la margini, și așezați deasupra căpățâna de usturoi.

4. Puneți sticla într-un loc retras și deja peste 1-2 săptămâni veți obține primele fire verzi.

5. După ce usturoiul va crește suficient, îl puteți planta într-un ghiveci cu pământ.

Cremă de usturoi verde

O pastă picantă universală, pe care o puteți unge pe pâine, poate fi servită ca sos alături de preparatele de carne sau adăugată în ciorbe. Crema se păstrează o perioadă foarte îndelungată la frigider. Numai nu uitați să închideți etanș borcanul, pentru ca celelalte produse să nu îmbibe mirosul.

INGREDIENTE:

– 500 gr de usturoi verde;

– 2 linguri de sare;

– 1 linguriță de piper negru proaspăt măcinat;

– 2 lingurițe de condimente pentru grătar;

– 100 ml de ulei de măsline.

MOD DE PREPARARE:

1. Pasați verdeața și condimentele cu ajutorul blenderului.

2. Adăugați uleiul și amestecați foarte bine.

3. Transferați pasta într-un borcan curat și uscat, pe care îl închideți etanș.

Firele verzi de usturoi dezinfectează foarte bine aerul din încăpere. Deci, vor fi nu doar o completare gustoasă a preparatelor dumneavoastră, dar și o minunată plantă de interior. Știți și alte culturi, care pot fi crescute pe pervazul ferestrei fără efort?

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *