A turnat oțet peste plantele din grădină și a așteptat câteva zile. Ce a urmat întrece orice imaginație
Mulți dintre noi am auzit despre beneficiile utilizării oțetului în grădină, în principal ca erbicid. Dar cât de eficient este oțetul și pentru ce altceva poate fi folosit? Să aflăm mai multe despre cum să folosești oțetul pentru plantele din grădină.
Oțetul face minuni cu plantele din grădină
Știm cu toții că oțetul nu este doar un ingredient de pus în salate, pentru un gust mai bun, ci și o soluție de curățat casa. Întrebuințările sale nu se opresc aici. Oțetul îți poate fi de mare ajutor și în grădină. Bine că este ieftin și util pentru atât de multe lucruri.
Oțetul este un produs natural, spre deosebire de soluțiile din comerț. Pe lângă faptul că sunt periculoase pentru sănătate, din cauza conținutului de chimicale, mai sunt și scumpe. Încă un motiv în plus să utilizezi oțet în grădină.
De ce este atât de benefic pentru plante și flori
Oțetul este o substanță foarte acidă, datorită conținutului de acid acetic. Acest produs natural produce aceleași reacții în contact cu plantele ca în organismul nostru. Pus în apă pentru a stropi plantele sau florile din grădină, oțetul poate face treabă bună. Spre exemplu, unele plante precum rododendronii și azaleele prosperă într-un mediu acid acid. Adaugă o cană de oțet în aproximativ patru litri de apă și pune-o în solul acestor plante.
Ce se întâmplă dacă torni oțet peste plantele din grădină și aștepți câteva zile
Iată ce se întâmplă dacă torni oțet peste plantele din grădină și aștepți câteva zile. Una dintre cele mai cunoscute utilizări ale oțetului în grădină este eliminarea ciupercilor de pe plante. Efectul său este asemănător cu cel al bicarbonatului de sodiu, un alt ingredient ieftin, ce poate fi folosit cu încredere pe plantele tale.
Spre deosebire de bicarbonat, care crește pH-ul și creează un mediu alcalin care previne înmulțirea ciupercilor, oțetul îl reduce și formează un mediu acid care este, de asemenea, nefavorabil acestor microorganisme.
Cum trebuie să procedezi? Diluează o lingură de oțet în doi litri de apă și aplică soluția pe frunze de două ori pe săptămână și după ce plouă. Vei vedea că ciupercile de pe plante au dispărut!
Soluția care ajută la dezvoltarea armonioasă a trandafirilor
Ce mai poți face cu oțet? Păi, acest acid acetic scade pH-ul din mediu. În cazul de față, îl poți folosi pentru obținerea unui sol mai acid. Amestecă o cană de oțet cu 4 litri de apă, după care toarnă soluția obținută pe pământ. Compoziția ajută la dezvoltarea armonioasă a plantelor care au nevoie de un sol acid, cum ar fi azaleele, trandafirii, levănțica, afinele și gardeniile. De asemenea, oțetul cu apă stimulează eliberarea fierului din sol, un mineral benefic pentru plantele din grădină.
Oțetul mai are un rol în grădină pe care multă lume nu-l știe
Oțetul în grădină mai poate avea rol de îngrășământ pentru plantele la ghiveci. Amestecă două linguri de oțet de mere cu trei litri de apă, pune soluția într-un recipient cu pulverizator și stropește peste plante. Rezultatele vor fi peste așteptări!