„Ne-a lăsat cu mortu’n drum!” Preot, nemulțumit de banii primiți pentru înmormântare

Un preot, din Zurbaua, Ilfov, a fugit de la înmormântare, pentru că nu i-a convenit suma de bani primită
Iată povestea ireală, de la o înmormântare, descrisă de Alin Dumbravă, care a vazut cu ochii deschiși ce s-a intamplat:

„Am auzit multe lucruri urâte despre preoții, despre biserică, dar îmi era greu să accept. Pentru prima dată în viață mea și a altora prezenți ne-a fost dat să vedem cu ochii noștri o altă față a bisericii creștin ortodoxe cum un preot cerșește bani și amenință, că dacă nu i se da, nu va face înmormântarea. S-a plătit cu chitanță ceremonia de înmormântare, capela și locul pentru groapă. Peste plățile astea, părintele mai voia neapărat ceva peste . I s-a oferit și peste, la insistentele lui, am zis să fie bine.

Pe de altă parte, doamna, care vindea lumânări în biserică, a pretins că vrea bani pentru curatienie de la 4 persoane. Aceste persoane i-au oferit bani din bun simt, fără să își dea seama de ce are să facă doamna. Ceruse și de la alte persoane prezente la ceremonie, de la prima victima a obținut 50 de lei, de la a două 50 de lei, de la a treia 20 de lei și ultima, vărul meu, care a dat și el 50 de lei. Toate bune și frumoase până în prezent. Am ieșit cu mortul în stradă , dar după câteva minuțele realizăm că părintele dispăruse, parcă intrase în pământ. Am oprit mășînă să vedem unde dispăruse părintele. Părintele o luase înainte, de nu-l mai vedeam. Am trimis un băiat după el să vină înapoi și l-am rugat politicos să meargă odată cu mortu’ și să mai zică și el ceva din când în când.

El, cum nu avea nici o carte la el ,nici cădelnița, nu-ți dădeai seama care din mulțime era preot și care nu. Dar, surpriză, părintele ne-a surprins pe toți cu o poezie de numai 20 secunde, cam de 4 ori până la groapă. Nimic mai mult. După cele văzute, acum nu mă mai miră nimic ,de ce sunt bisericile goale, de ce creștinii merg la biserica fără să știe ce sărbătoare este, de ce mulți se trec în alte culturi și renunta la ortodoxism din cauza preoților de genul asta. Dar sunt sigur că există și preoți cu frică de Dumnezeu, care își fac treaba cum trebuie și noi oameni trebuie să-i urmăm pe cei ale cararor fapte sunt bune. Doamne ajută!

Bravos, Națiune!

Mulțumim conaționalului Alin Dumbravă pentru imagini și atitudine!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *