Ecologică, economică și… subterană: Un bărbat și-a construit o casă sub pământ, vezi cum arată

La prima vedere, această reședință din orașul Clinton, statul Maryland, din Statele Unite, arată ca orice altă casă cu două nivele în stil colonial cu fațadă din cărămidă roșie și cu coloane elegante de culoare albă, care susțin balconul.

Dar, e destul să mergi cu câțiva pași mai la o parte și vei descoperi adevăratul secret al acestei construcții: o casă ecologică îngropată sub un strat gros de pământ.

Datorită izolației termice naturale proprietarul reușește să economisească semnificativ în ceea ce privește resursele enegetice. În medie stăpânii casei achită pentru serviciile comunale 150 de dolari pe lună , suprafața totală a casei, care a fost construită în anul 2006, consitutie 300 metri pătrați.

Necătând la exteriorul caraghios și neobișnuit, reședința este dotată cu toate comoditățile traiului modern: trei dormitoare, două camere de baie, un garaj separat pentru două automobile, șemineu și o bucătărie pentru gurmanzi cu o sufragerie separată.

Avantajele unei case sub pământ sunt nenumărate. În primul rând o casă de acest tip este mai răcoroasă vara și păstrează căldura mai mult timp pe perioada iernii. Nu necesită umidificatoare de aer sau aparate nesănătoase de aer condiționat. Ferestrele largi asigură pe tot parcursul zilei inundarea camerelor cu lumină naturală. Fiind ecologică, toate cheltuielile pe care le presupune o casă obișnuită se înjumătățesc.

În prezent casa ecologică se vinde contra sumei de 425 000 de dolari. În anunțul de vânzare proprietarul a adăugat o notiță umoristică, precum că viitorul stăpân al casei va fi în siguranță în cazul unei apocalipse. Sperăm să vă placă acest grandios proiect !

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *