Fetiţă cu autism, ascunsă de educatoare într-o clasă goală, în timpul unei inspecţii la o grădiniţă din Bucureşti

O fetiţă în vârstă de 5 ani, din Bucureşti, care suferă de autism, a fost ascunsă de educatoare, la grădiniţă, într-o clasă goală, alături de alţi doi copii, în timpul unei inspecţii.

Totul s-a întâmplat într-o grădiniţă din Sectorul 1 al Capitalei, ieri, în timpul unei inspecţii pe care directoarea unităţii şi educatoarea au pregătit-o intens pentru ca totul să iasă bine.

Şi pentru ca totul să iasă bine, cele două angajate ale grădiniţei au decis ca din grupa ce urma să fie inspectată să fie scoşi trei copii care ar fi pus în pericol ‘misiunea’. Unul dintre cei trei copii se numeşte Tamara şi suferă de tulburare de spectru autist (TSA).

‘Tamara are 5 ani, este inteligentă, ştie alfabetul, spune poezii, pictează, vorbeşte engleză, are fantezie. Nu este un copil problemă, nu este agresivă. Tamara merge la terapie, face progrese şi are însoţitor. Deci educatoarea nu trebuie să depună vreun efort în plus. Ca şi alţi copii diagnosticaţi cu TSA, are sindrom hiperkinetic şi probleme de PR, ca să spun aşa, a scris mătuşa copilei, într-o postare pe Facebook.

Fetiţă cu autism, ascunsă într-o clasă goală în timpul inspecţiei

Problema a apărut în momentul în care mama Tamarei a fost anunţată de educatoare că fetiţa va fi mutată într-o altă clasă pe timpul inspecţiei.

Într-o discuţie purtată pe WhatsApp, educatoarea i-a scris mămicii că Tamara va fi mutată într-o altă grupă, motivul fiind:avem inspecţie.

Mamă: Am înţeles că miercuri merge în altă grupă doar ea?
Educatoare: Vor mai fi şi alţi copii (2-3 în cazul în care vor fi prezenţi) şi vor sta cu domnişoara Andreea.
Mama: Dar ce se întâmplă? De ce doar ei sunt duşi în altă parte?

Educatoare: Pentru că avem inspecţie.
Mama: Şi ei sunt uscăturile şi trebuie ascunşi? Am înţeles. Nicio etică. Dacă adulţii discriminează copiii, colegii lor au exemplu de urmat. Trist!.

Faceţi analizele şi faceţi altul (copil)
Postarea despre Tamara, fetiţa mutată într-o altă clasă pentru a nu deranja o inspecţie la grădiniţă, a devenit în scurt timp virală.

Totuşi, în această dimineaţă, mătuşa fetiţei a decis să o şteargă pe motiv că postarea şi-a atins scopul şi se vor lua măsuri.

În aceeaşi postare, mătuşa Tamarei a descris şi o altă întâmplare tulburătoare și ca şi cum toată această regie nu e suficientă pentru a te întoarce pe dos, aflu că doamna directoare are un EQ echivalent cu cel al unei buturugi: Doamnă, ascultaţi-mă pe mine. Faceţi toate analizele şi faceţi altul (copil). Nici în momentul de faţă nu reuşesc să cuprind cu mintea o asemenea mârlănie emoţională’, se mai arăta în postarea de pe Facebook.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *