Este oficial! Alocația copiilor se dublează de la 1 martie 2019!

Proiectul legilativ sustinut de opozitie a reusit sa treaca azi de Parlament! Partidul PSD a aprobat Proiectul legilativ de creșterea alocațiile . Proiectul facea referire la majorarea alocatiile copiilor!

Cresterea propusa a fost de pana la 50%, alocatiile urmand sa se majoreze astfel: alocatia copiilor cu varste cuprinse intre 0 si 2 ani de zile va creste la 300 de lei lunar, fata de 200 de lei, cat era in prezent;
alocatia copiilor cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani de zile va creste la 150 de lei, fata de 84 de lei, cat era in prezent.
Proiectul legislativ trebuia sa intre in vigoare inca de la data de 1 ianuarie 2019, insa birocratia si-a spus cuvantul si in acest caz. Opozitia si-a sustinut proiectul cu toate fortele si a inregistrat o victorie importanta pentru copii.

Acesta amendament a fost adoptat in prima faza cu 123 de voturi pentru si 119 voturi impotriva. Desi s-a cerut ulterior rediscutarea lui, dupa o pauza de aproximativ 10 minute, acesta a trecut pana la urma de Parlament. Propunerea a mai fost respinsa o data in comisia de buget finante, insa acum este oficial aprobata!

Asta inseamna ca incepand cu data de 1 martie 2019 alocatiile copiilor vor creste considerabil. Pentru aceste cresteri, efortul bugetar este de 2,2 miliarde de lei pe an.

“Romania se afla, din nefericire, pe ultimul loc in Uniunea Europeana in privinta cuantumului alocatiei pentru copii. Daca in majoritatea acestor state alocatia porneste de la peste 100 de euro, in Romania copiii primesc echivalentul a 18 euro pentru fiecare copil, o suma care nu acopera decat intr-o foarte mica masura necesitatile unui copil.”

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *